loader
Foto

Galerie foto

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan a avut-o ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o claritate argintie” (Bachtrack).

 

Valentina Băințan
Podcasturile TVR#ENESCU

Soprana Chen Reiss, născută în Israel, despre care „Classical Source” scrie că are „una dintre cele mai perfecte voci Strauss (soprană lirică de coloratură) pe care ți le-ai putea dori”, s-a remarcat ca membră a ansamblului Operei Bavareze de Stat și ca artist rezident la Opera de Stat din Viena. A interpretat roluri principale la Royal Opera House Covent Garden, Théâtre des Champs-Élysées, Semperoper Dresden, Deutsche Oper Berlin, Netherlands Opera, Wiener Festwochen și Maggio Musicale Fiorentino, potrivit prezentării sale, de pe site-ul Festivalului „Enescu”.

Printre realizările sale actuale, se numără rolurile principale din „La Calisto”, compusă de Cavalli, la Teatro alla Scala, Milano, și Zaide, compusă de Mozart, la Teatro dell’Opera di Roma, primele sale interpretări ale Stabat Mater de Dvořák, ultimele patru lieduri ale lui Strauss și „Das Klagende Lied” de Mahler, vizite la Accademia Nazionale di Santa Cecilia, sub bagheta lui Antonio Pappano, la Filarmonica din München, sub bagheta lui Gustavo Dudamel, la Filarmonica din Berlin, sub bagheta lui Semyon Bychkov, la Filarmonica din Los Angeles, sub bagheta lui Zubin Mehta și la Orchestra Simfonică din Viena, sub bagheta lui Lahav Shani.

Urmăriți podcastul mai jos:

A fost invitată alături de ansambluri și instituții distinse și a colaborat cu dirijori precum Daniel Barenboim, Christoph Eschenbach, Daniel Harding, Manfred Honeck, Marek Janowski, Paavo Järvi, Adam Fischer, Omer Meir Wellber, Donald Runnicles, Christian Thielemann și Franz Welser-Möst. A înregistrat un vast repertoriu, inclusiv albumul Immortal Beloved, o înregistrare ce cuprinde arii și scenete compuse de Beethoven, alături de Academia de Muzică Veche, pentru Onyx Classics. Însoțită de Filarmonica din Berlin și Sir Simon Rattle, a cântat pe coloana sonoră a filmului „Perfume: the Story of a Murderer”, de Tom Tykwer.

 

19:00 Ediţie limitată Premieră

Prezinta Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

20:00 Secretele istoriei-Beethoven, totul pentru muzică

Documentar*

(Secrets d’histoire-Beethoven, tout pour la musique..., Franţa, 2020)

Realizator: Jean-Louis Remilleux

Prezentator: Stephane Bern

Stéphane Bern porneşte într-un periplu care-l va purta în Austria, Germania şi în Cehia, pe urmele unuia dntre cei mai mari compozitori din istorie: Ludwig van Beethoven.

După mai bine de două secole de la naşterea sa, compoziţiile sale sunt interpretate în toată lumea, fiindcă acest om a fost un vizionar care a revoluţionat muzica şi a lăsat omenirii un patrimoniu excepţional.

Crescut la Bonn, Beethoven debutează în cariera muzicală la Viena, dar succesul său ascunde un secret cumplit: compozitorul este surd de la vârsta de treizeci de ani. El nu va auzi niciodată unele dintre lucrările sale.

Redactor: Gabriela Onea​

 
Celebra soprană Sally Matthews a cântat în deschiderea Athenaeum Summer Festival

Celebra soprană britanică Sally Matthews a fost invitata specială a Orchestrei Filarmonicii George Enescu la concertul de deschidere a ...

 Ediţie specială TVR CULTURAL dedicată poetului Ioan Es. Pop

Televiziunea Română a marcat dispariţia prematură a unuia dintre cei mai importanți poeţi ai ultimelor decenii - Ioan Es. Pop, printr-o ediţie ...

„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

 

#TVRcultural