loader
Foto

Galerie foto

Poveste de iubire după romanele lui Jane Austen: „Mândrie și pasiune”

TVR Cultural propune iubitorii romanelor lui Jane Austen, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 18:00, serialul „Mândrie și pasiune” (ORGULHO E PAIXAO – Brazilia, 2018).

 

Jane Austen se numără printre cele mai notabile scriitoare ale epocii sale şi a fost sursă de inspiraţie pentru numeroase filme şi seriale de succes. În „MÂNDRIE ŞI PASIUNE, serialul creat de Marcos Bernstein, în regia lui Fred Mayrink, produs și difuzat de Rede Globo în 2018, sunt reunite naraţiuni din romanele: „Sense and Sensibility” (1811), „Pride and Prejudice” (1813), „Emma” (1815), „Northanger Abbey” (1818) și „Lady Susan” (1871). Coloana sonoră, „Trilha Sonora da Novela”, aparţine companiei de discuri Som Livre.

Acţiunea este amplasată în anul 1910, în oraşul Valley of Café și spune povestea Elisabetei (Nathalia Dill), o femeie cu o viziune înaintea timpului său, cu vise și ambiții complet diferite pentru o tânără din epoca respectivă.

Ofélia (Vera Holtz) este o mamă care visează să își căsătorească cele cinci fiice cu burlaci eligibili. Jane (Pâmela Tomé), frumoasă și romantică, este fiica cea mare. Mariana (Chandelly Braz) este expansivă și își dorește să trăiască o mare aventură. Cecília (Anajú Dorigon) este o cititoare pasionată care călătorește prin lumea imaginației iar fiica cea mică, jucăușa Lídia (Bruna Griphao), face totul pentru a obține ceea ce își dorește.

(w882)

Dintre surori, Elisabeta (Nathalia Dill) este cea mai curajoasă și, încurajată de tatăl ei Felisberto (Tato Gabus Mendes) luptă să-și realizeze visele. Ea își inspiră surorile să-și urmeze inimile și să-și scrie singure soarta, chiar dacă trebuie să sfideze regulile și obiceiurile începutului de secol XX. Elisabeta nu vede căsătoria ca pe o prioritate, ceea ce este de neînțeles pentru mama ei și, de asemenea, pentru Ema (Agatha Moreira), cea mai bună prietenă a Elisabetei. Soarta devine însă incertă când sosește bogatul aristocrat Darcy (Thiago Lacerda) care îi atrage atenția Elisabetei, declanșând o pasiune care îi zdruncina convingerile și pune la îndoială prejudecățile.

18:45 CONCERT-EVENIMENT

* GALA PUCCINI Premieră

Prezinta Marius Constantinescu

Producător: Valentina Băinţan

20:50 Zece ani care au zguduit lumea

Documentar *

(Sixty Eight-10 Years That Shook The World, Germania-Franţa, 2018) Regia: Don Kent

Premieră

După mai bine de 50 de ani, ce rămâne din mişcările deceniului 7, care au răscolit întreg mapamondul ? Din Berkley la Paris, din Berlin la Mexico şi din Varşovia la Tokyo, lumea anului 1968 este marcată de contestaţii multidimensionale şi simultane, iniţiate de o nouă generaţie, foarte critică la adresa societăţilor în care trăiau, pe care le considerau coloniale, autoritare şi moralizatoare.

Episodul 2: Vara iubirii, vara conflictelor

Redactor: Delia Clonaru

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural