loader
Foto

România literară TV: Interviu cu Varujan Vosganian, despre genocidul armean și „Cartea șoaptelor” | VIDEO

TVR Cultural a difuzat, în  6 mai, cel de-al șaselea episod al emisiunii „România literară TV”.

 

România literară TV

În cadrul acestei ediții, telespectatorii au putut urmări un interviu emoționant cu scriitorul și omul politic Varujan Vosganian, realizat de publicistul Cristian Pătrășconiu. Un interviu despre genocidul armean, despre experiența personală a autorului asupra acestui moment din istorie, despre uitare și iertare, pornind de la romanul „Cartea șoaptelor”.

(w882) Varujan Vo

Cristian Pătrășoniu și Varujan Vosganian. Sursă foto: TVR

Vosganian a scris „Cartea șoaptelor” între anii 2003 și 2008, fiind publicat la editura Polirom în 2009.  Cartea a fost declarată „bestsellerul anului 2013” în Armenia, conform agenției de presă Armenpress și distins cu Premiul „Cartea anului 2009” de către revista „România literară”.

(w882) Cartea șo

Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din România, a continuat pledoaria pentru presa literară tipărită.

(w882) Nicolae Ma

Criticul literar Răzvan Voncu, realizatorul rubricii săptămânale de cronică literară, a dedicat un spațiu amplu „Dicționarului romanului central-european”, semnat de Adriana Babeți. O lucrare aflată la prima ediție, o premieră pe piața editorială din România, apărută sub egida Polirom.

„Poemul săptămânii” le-a fost adustelespectatorilor de Liviu Ioan Stoiciu - poet, prozator și scriitor. Stoiciu a debutat în 1967 cu versuri în pagina literară a ziarului regiunii Bacău, „Steagul Roșu”.

(w882) Liviu Ioan

Liviu Ioan Stoiciu. Sursă foto: TVR

(w882) Valentina

Valentina Băințan și Cristian Pătrășconiu. Sursă foto: TVR

---

Urmăriți ediția mai jos:

 

---

România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, își propune să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

Echipa

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnalisti TV

Bianca Florea - producător

10:50 Agenda Culturală a zilei (R)

Producător Mimi Necula

Realizator: Ana Maria Onisei

(Reluare)

11:00 Inapoi la argument redifuzare

* Aurel Stroe, Compozitor 2006

Producător: Alice Săceanu

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...

 

#TVRcultural