loader
Foto

„România literară TV”: Unde ne sunt cititorii?

În cea de-a doua ediție a emisiunii „România literară TV”, moderatorul Angelo Mitchievici, eseist şi critic literar,  împreună cu Adrian Cioroianu, istoric, Ion Bogdan Lefter, scriitor, şi Vasile Spiridon, istoric literar, ne propun o dezbatere despre situația lecturii în ziua de astăzi.

 

România literară TV

Cel de-al treilea sezon al emisiunii „România literară TV” este organizat sub forma unor discuții libere, fiecare ediție fiind moderată de un alt om de cultură.

În această ediție, moderatorul Angelo Mitchievici, eseist şi critic literar,  împreună cu Adrian Cioroianu, istoric, Ion Bogdan Lefter, scriitor, şi Vasile Spiridon, istoric literar își propun să analizeze relația dintre cititori și literatură.

Angelo Mitchievici (n. 5 noiembrie 1972, Drăgășani, Vâlcea, România) este prozator, critic literar și eseist din România. Este profesor universitar doctor habilitat la Universitatea „Ovidius” din Constanța unde predă literatură română și literatură comparată. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, RAAS (Romanian Association for American Studies), UCIN si FIPRESCI, cronicar de film și redactor la „România literară” și „Ex Ponto. Text, imagine, metatext”.

„România literară TV” este o emisiune realizată de redactorii și colaboratorii „României literare”.

Emisiunea are o durată de 46 de minute și este difuzată săptămânal, în fiecare duminică la ora 15.00, pe canalul TVR Cultural, cu reluare marți, ora 15.00.

***

Echipa emisiunii „România literară TV”:

Producător: Bianca Sărățeanu

Jurnaliști: Daniela Guțu, Andrea Duță

Regizor artistic: Anca Pușcaș

Sursa foto: Arhiva „România literară TV”/Andrea Duță

6:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

Documentar *

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Episodul 16: Grădina botanică din Padova

Situată în nord-estul Italiei în inima regiunii Veneto, grădina din Padova este cea mai veche Grădină botanică din lume. Înfiinţată în 1545 de Republica Veneţiană, ea se află la originea ştiinţei botanicii. În ea se găsesc plante aduse din toată lumea, precum şi arbori multiseculari originari din Asia. De la bun început, a fost concepută ca un loc de cercetare a plantelor medicinale, unde veneau să facă studii savanţi din întreaga Europă.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Mariana Cîmpeanu: ’Toate drumurile duc la atelier, orice aş face’’

Toamnă pe strada Biserica Amzei. Nici nu ne gândeam că multe dintre culorile acestea prăfos aurii sau siluetele arborilor aflaţi în plină ...

Poveşti dobrogene la

Poveşti dobrogene la "Aventura urbană"

publicat: luni, 11 noiembrie 2024

„Orașe mici, povești necunoscute”. Acesta este motto-ul care ne ghidează să descoperim colțuri de Românie uitată. Petrecem 24 de ore într-un ...

Grădini de vis: Quinta da Regaleira

Grădini de vis: Quinta da Regaleira

publicat: luni, 11 noiembrie 2024

Sunt printre cele mai frumoase grădini din lume şi arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ni le prezintă în seria de documentare "Jardins ...

 

#TVRcultural