loader
Foto

Poetul Andrei Novac, invitatul special al „României literare TV”, în 22 aprilie, la TVR Cultural

Poetul Andrei Novac este invitatul special al celui de-al patrulea episod al emisiunii „România literară TV”. Ediția a fost difuzată la TVR Cultural sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 15.00.

 

România literară TV

Andrei Novac este absolvent al Facultății de Litere, Istorie şi Teologie - Universitatea de Vest din Timișoara și doctor în filologie. A colaborat cu Radio Târgu-Jiu şi Radio Omega (emisiunea „Curtea cu prieteni”). A fost moderatorul unei emisiuni culturale, intitulată „Imperativele culturii”, care prezenta viaţa si opera poetică a personalităţilor universale, într-o îmbinare cu muzică de calitate. Din 2009 este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

(w882) Andrei Nov

Andrei Novac. Sursă: TVR

Nicolae Manolescu a continuat pledoaria pentru literatură si învățământ, în editorialul săptămânii.

(w882) Nicolae Ma

Nicolae Manolescu. Sursă: TVR

Scriitorul Gabriel Chifu a fost invitatul publicistului Cristian Pătrășconiu, la rubrica „Interviul săptămânii”. Autorul a vorbit despre „Marea cartea a uitării“, apărută la Editura Cartea Românească.

(w882) Chifu

Gabriel Chifu. Sursă foto: TVR

(w882) Carte Chif

Interviul a fost completat de observațiile criticului literar Răzvan Voncu, realizatorul rubricii săptămânale de cronică literară, dar și ale prozatorului Angelo Mitchievici, criticului literar Mircea Mihăieș și istoricului literar Vasile Spiridon.

(w882) Voncu

Răzvan Voncu. Sursă foto: TVR

Adrian Popescu le-a prezentat telespectatorilor poemul săptămânii - este un poem dedicat tuturor celor care iubesc, dar mai ales creează versuri. Poezia este sugestiv intitulată „Poeții lumii”.

(w882) Adrian Pop

Adrian Popescu. Sursă foto: TVR

Emisiunea „România literară TVR”  își propune să fie o rampă de lansare și pentru cei aflați la început de drum. Cosmin Andrei Tudor este un nume nou în poezie, iar scriitorul Horea Gârbea girează pentru el.

(w882) Cosmin

Cosmin Andrei Tudor. Sursă foto: TVR

Nume de seamă din literatura românească au dezbătut situația literaturii din țară, încercând să găsească soluții pentru a îmbunătăți situația. Opiniile lor se regăsesc în rubrica de anchetă.

(w882) Butnaru

Leo Butnaru. Sursă foto: TVR

(w882) Popovici

Vasile Popovici. Sursă foto: TVR

„România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, își propune să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbată, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

Echipa

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnalisti TV

Bianca Florea - producător

11:00 Inapoi la argument redifuzare

* Aurel Stroe, Compozitor 2006

Producător: Alice Săceanu

11:50 Istoria literaturii române contemporane cu Alex Ştefănescu (R)

Regia, semnata de Andrei Magalie

Realizator Andrei Magalie

Producător Lucia Constantinescu

Redactor: Dana Ilie

(Reluare)
 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...

 

#TVRcultural