loader
Foto

Scriitorul Andrei Cornea, despre opera lui Platon, la „România literară TV” | VIDEO

TVR Cultural a difuzat, sâmbătă, 29 aprilie, cea de-a cincea ediție a emisiunii „România literară TV”, construită în jurul operei lui Platon.

 

România literară TV

Scriitorul Andrei Cornea a fost invitatul publicistului Cristian Pătrășconiu la rubrica „Interviul săptămânii”.

(w882) Andrei Cor

Andrei Cornea le-a vorbit telespectatorilor despre proiectul său inedit, de a traduce în limba română opera integrală a lui Platon, adunată în trei volume.

(w882) Platon

Seria de volume „Platon, opera integrală” poate fi găsită la Editura Humanitas.

Andrei Cornea este licențiat în filologie, istoria și teoria artei și are un doctorat în filologie clasică. A publicat, de-a lungul timpului, studii despre artă și Antichitate, eseuri filosofice, povestiri și romane. A tradus opere ale filosofilor greci Platon, Aristotel, Ploton și Epicur. În prezent, este profesor la Facultatea de Litere a Universității București.

(w882) Valentina

Valentina Băințan, Cristian Pătrășconiu și Mihai Firică. Sursă foto: TVR

---

Urmăriți ediția mai jos:

 

 

---

Nicolae Manolescu a semnat editorialul săptămânii, iar criticul literar Răzvan Voncu, realizatorul rubricii de cronică literară, a dedicat un spațiu amplu poetului Nichita Stănescu, la 90 de ani de la nașterea poetului și 40 de ani de la moartea sa.

(w882) Manolescu

Nicolae Manolescu. Sursă foto: TVR

(w882) România l

Poemul săptămânii le-a fost adus telespectatorilor de către îndrăgitul scriitor Ioan T. Morar. Cunoscut membru al grupului Divertis, dar și ca om de televiziune, scriitor, jurnalist și diplomat, Ioan T. Morar a abordat o temă de mare interes în poemul „Viața pleacă prima”.

(w882) Ioan T. Mo

Ioan T. Morar. Sursă foto: TVR

Și, în această ediție, nume de seamă ale culturii românești au dezbătut situația literaturii din țară și au încercat să găsească soluții pentru a îmbunătăți situația. Opiniile lor s-au regăsit în rubrica de anchetă.

(w882) Andreea He

Andreea Hedes și Marko Bela. Sursă foto: TVR

(w882) Marko Bela

---

„România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, își propune să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbată, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

Echipa

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnalisti TV

Bianca Florea - producător

15:00 Istorii cu Tâlc Premieră

*TVR Moldova

Invitat: Ion Luchianov

Moderator: Anatol Guzic

Producător: Adriana Goraș

Bianca Sărăţeanu, Alice Săceanu //

16:00 Filarmonica Moldova şi Alexandra Dăriescu Premieră

Concert*

Producător: Băinţan Valentina

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

Thomas Ostermeier: „Niciodată nu m-am promovat pe mine, am fost suficient de norocos că fac ceea ce trebuie să fac”

TVR Cultural va difuza sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 21:30, un interviu cu Thomas Ostermeier, realizat de jurnalista Ana-Maria Onisei cu puțin ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#TVRcultural