loader
Foto

Spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, dedicat marelui compozitor, în 11 martie, la TNB

Spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, regizat de Ruxandra Bălașu, despre viața și creația marelui compozitor, are loc în 11 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, în Sala Pictură. La eveniment va participa și strănepoata lui Ciprian Porumbescu, Stanca Emilia Scholz Cionca.

 

Spectacolul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, le va prezenta spectatorilor povestea omului Ciprian Porumbescu și a creațiilor sale.

Actorul Vlad Rădescu, cunoscut pentru rolul său memorabil în filmul biografic „Ciprian Porumbescu” din 1973, revine pe scenă într-un nou rol - acela al tatălui compozitorului.

Totodată, în cadrul evenimentului, publicul va putea audia recitalul susținut de violonistul Alexandru Semeniuc și pianista Diana Negreanu, care vor interpreta compoziții celebre din repertoriul lui Ciprian Porumbescu. Alexandru Semeniuc a fost distins cu „Premiul special pentru carieră artistică în ascensiune”, categoria „Cultură”, în cadrul Galei Celebrităților 2022.

Spectacolul regizat de Ruxandra Bălașu va fi precedat de expoziția „Ciprian Porumbescu, viața unui geniu”, ce reunește fotografii de epocă, documente și fragmente de jurnal din colecția personală a strănepoatei lui Ciprian Porumbescu, Stanca Emilia Scholz Cionca. Mai mult, participanții vor putea admira trei partituri ale lui Porumbescu, aflate în colecția Bibliotecii Naționale a României: „Balada”, „Camelii” și „Craiu nou”.

Evenimentul „Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu” face parte dintr-un proiect ce își propune să omagieze valorile naționale, oferind publicului ocazia de a redescoperi moștenirea culturală a României.

 

14:19 Splendorile Italiei

Documentar *

(Meraviglie-A Journey in Italy, the Land of Treasures, Italia, 2019)

Sezon 3, Episodul 2

Realizator: Gabriele Cipollitti

Prezentator: Alberto Angela

Călătorie printre comorile Italiei cuprinse în Patrimoniul Mondial, Italia fiind ţara cu cele mai multe situri UNESCO din toată lumea, aflate pe întreg cuprinsul ţării şi datând din toate perioadele istorice, de la neolitic şi antichitatea clasică, trecând prin Evul Mediu şi Renaştere, până la Epoca Iluminismului.

Redactor: Cristina Crăciun

15:10 România literară TV redifuzare

* IN MEMORIAM NICOLAE MANOLESCU

Producător: Bianca Sărăţeanu

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural