loader
Foto

Ritm, energie și percuție neconvențională, în spectacolul „No Network”, despre capcanele lumii virtuale, la Teatrul Muzical „Ambasadorii”

În 17 martie, de la ora 19.00, la Palatul Național al Copiilor, are loc avanpremiera „No Network”, un spectacol de percuție neconvențională, produs de Teatrul Muzical „Ambasadorii”, despre capcanele realității virtuale, în care trăiesc tot mai mulți tineri. Spectacolul are premiera în 5 și 6 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”.

 

„Ce fac artiștii Teatrului Muzical Ambasadorii când nu au rețea? Cu mături, butoaie de plastic, frapiere, pungi sau pubele, ei creează „No Network”, un spectacol despre lumea selfie-ului și a Internetului, despre o realitate virtuală și ireală în care trăiesc din ce în ce mai mulți tineri. Morala care se desprinde pe parcursul acestei piesei este că tehnologia are utilitatea ei, atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar aceasta trebuie folosită în mod responsabil, astfel încât să nu ajungă să pună stăpânire pe cel utilizator”, potrivit sinopsisului spectacolului „No network”, produs de Teatrul Muzical „Ambasadorii”.

Regia spectacolului este semnată de Răzvan Oprea, libretul și muzica au fost create de Florin Romașcu, scenografia este semnată de Elena Iorga, iar coregrafia, de Cezara Blioju.

Din distribuția spectacolului fac parte:  Bogdan Șerban (Filip), Jennifer Dumitrașcu, Florin Romașcu, Mihai Ciprian Rogojan, Doru Farmazon, Anastasia Jinga, Mihnea Niculescu, Ana Vișan-Iacob, Bogdan Iacob, Carmen Mărgărit, Cosmin Vasile, Silvia Ionașcu, Silvia Stanciu, Simona Baciu, Natalia Dragomir, Alexandru Mălăeru, Monica Andreea Cuhartz și Marian Sas.

(w882) No Network

Ideea acestui spectacol original a pornit chiar de la mine, de la faptul că mulți ani am făcut parte dintr-o trupă de percuție neconvențională și mi-am dorit să transpun din nou acest lucru pe scenă, dar sub forma unui spectacol pentru toate vârstele. Această producție nouă a Teatrului Muzical Ambasadorii – No Network – este o poveste actuală care aduce în fața publicului realitatea în care trăim cu toții, nu numai copiii și adolescenții. Spectacolul spune povestea unui tânăr care descoperă o nouă pasiune cu ajutorul muzicii și îi pune în plan secundar pe prietenii săi virtuali și telefonul”, a explicat managerul Teatrului Muzical „Ambasadorii”, Mihai Ciprian Rogojan.

Și Florin Romașcu, cel care semnează libretul și muzica, a arătat că „prin acest spectacol, am avut ocazia să îmi pun în practică experiența dobândită de ani de zile în cadrul percuției neconvenționale și, totodată, calitatea de percuționist dobândită de peste 30 de ani. Este, în momentul acesta, un punct culminant al carierei mele de muzician, de artist, dar și o provocare, pentru că vom încerca ceea ce puțini au mai încercat până acum în România”.

Spectacolul „No network” are avanpremiera  în 17 martie, de la ora 19.00, la Palatul Copiilor, iar premiera în 5 și 6 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”.

Teatrul Muzical „Ambasadorii” este singurul teatru pentru copii și tineret de sub tutela Ministerului Culturii, care anul acesta împlinește cinci ani de la înființare.

(w882) No Network

 

0:30 Legendele marelui ecran (R)

Documentar *

(Stars of the Silver Screen, Regatul Unit, 2017-2022)

Regia: Lyndy Saville

Narator: Ryan Mandrake

Seria Legendele marelui ecran îi prezintă pe monştrii sacri ai cinematografiei din ultimii 90 de ani. Renumiţi critici de film britanici comentează şi reconstituie carierele şi impactul pe care l-au avut şi îl au în cinematografia mondială.

Paul Newman

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)

1:20 Istoria literaturii române contemporane cu Alex Ştefănescu (R)

Regia, semnata de Andrei Magalie

Realizator Andrei Magalie

Producător Lucia Constantinescu

Redactor: Dana Ilie

(Reluare)
 
Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne-a așteptat duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

Portret de excelență: Scriitorul Mihai Călugărițoiu - ”Este foarte important primul pas, să te îndemne cineva, să-ţi descopere cineva talentul şi să te încurajeze”

Noul sezon al emisiunii ”Portret de excelență” continuă cu o ediție dedicată lui Mihai Călugărițoiu - istoric, cercetător, publicist şi autor al ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Tudor Arghezi rămâne, cu toate concesiile făcute, un mare poet. Este același bijutier al cuvântului, de pe vremuri, doar că este un bijutier obosit

Între 22 și 28 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot asculta explicațiile regretatului critic ...

 

#TVRcultural