loader
Foto

O dimineață magică pentru copii, cu Crăiasa Zăpezii, în 23 septembrie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe cei mici, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11.00, la piesa de teatru „Crăiasa Zăpezii”, regizată de Rosamunde Hutt.

 

Spectacolul „Crăiasa Zăpezii” se bazează pe textul lui Charles Way, o adaptare a poveștii clasice a lui Hans Christian Andersen. Piesa aparține Teatrului „Ion Creangă” și a fost preluată de TVR prin proiectul Teatrul Național de Televiziune, al Casei de Producție TVR.

Traducerea piesei este semnată de Ilinca Hărnuț.

„Povestea, care începe cu „A fost odată...”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii.

„Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal, peste care ninge încet”, este prezentat spectacolul pe site-ul Teatrului „Ion Creangă”.

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca „Jane Eyre”, „Cei trei muschetari” sau „Alice în Ţara Minunilor”. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt a montat „Crăiasa zăpezii” pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor. A început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, între care „Frumoasa din pădurea adormită", „Căutându-l pe Odiseu” şi „O vrajă pentru vreme rece”: care au fost nominalizate la premiul „Cea mai bună piesă pentru copii” acordat de Writer's Guild of Great Britain.

Distributie:

Crăiasa Zăpezii: Julieana Drăghici / Carla Oloş

Gerda: Eliza Păuna

Cei: Mihai Cojocaru

Bunica, Narcisa, Tâlhar: Liliana Donici

John, Fred, Tâlharul care râde, Brusture: Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu

Elisa, Trandafirul, Lily, Fata de tâlhar: Graţiela Teohari Duban

Domnul Overskou, JJ, Bae: Eduard Petru Jighirgiu

Doamna Fyn, Ghiocel, Fredrica: Maria Ţăran

Doamna Drăguţă, Tâlhăroaica: Ilinca Atanasiu

Organizator producție: Marius Flonta

(w882) AfiÈ™ spec

De la Teatrul „Ion Creangă”:

Coregrafia: Violeta Dincă

Muzica: Eduard Petru Jighirgiu

Scenografia: Andreea Săndulescu

 

De la TVR:

Scenografie TV: Roxana Lungoci şi Silvia Porojnicu

Director de imagine: Laurenţiu Popescu

Regizor de montaj: Gini Ignat Regizor tv: Gini Ignat

Regizor muzical: Liana Elekes

Ilustrator muzical: Dan Dascălu

Editor de imagine: Cosmin Găleată

PPS: Răzvan Ionescu

Producător: Diana Dumitru

Jurnalist TV: Jon Gostin

Redactor: Alice Simona Săceanu

3:00 Opera (R)

* Giuditta, Germania, 2021

Dirijor: Titus Engel

Interpreţi: Vida Miknevičiūtė, Daniel Behle, Kerstin Avemo, Sebastian Kohlhepp

Orchestra de Stat a Bavariei

Deşi până atunci compusese doar operete, Giuditta a reprezentat un pas al lui Franz Lehár către lumea operei. Comedia lui muzicală a avut premiera la Opera de Stat din Viena în ianuarie 1934.

Redactor: Cristina Crăciun

(Reluare)

5:40 Secvenţe UNATC (R)

Producător: Bianca Sărăţeanu

Jurnalist : Andrea Duţă

(Reluare)
 
„Giuditta”, o poveste de dragoste zdrobită de realitate, în 23 iulie, la TVR Cultural

Marți, 23 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă opereta „Giuditta”, scrisă de Franz  Lehár în anii '30, pusă ...

Tabloul „Răstignirea”, asimilat Școlii lui van Eyck, la „Pastila de artă”. Jan van Eyck, unul dintre fondatorii școlii flamande de pictură

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu pilotul Șerban Ionescu (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRcultural