loader
Foto

O dimineață magică pentru copii, cu Crăiasa Zăpezii, în 23 septembrie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe cei mici, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11.00, la piesa de teatru „Crăiasa Zăpezii”, regizată de Rosamunde Hutt.

 

Spectacolul „Crăiasa Zăpezii” se bazează pe textul lui Charles Way, o adaptare a poveștii clasice a lui Hans Christian Andersen. Piesa aparține Teatrului „Ion Creangă” și a fost preluată de TVR prin proiectul Teatrul Național de Televiziune, al Casei de Producție TVR.

Traducerea piesei este semnată de Ilinca Hărnuț.

„Povestea, care începe cu „A fost odată...”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii.

„Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal, peste care ninge încet”, este prezentat spectacolul pe site-ul Teatrului „Ion Creangă”.

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca „Jane Eyre”, „Cei trei muschetari” sau „Alice în Ţara Minunilor”. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt a montat „Crăiasa zăpezii” pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor. A început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, între care „Frumoasa din pădurea adormită", „Căutându-l pe Odiseu” şi „O vrajă pentru vreme rece”: care au fost nominalizate la premiul „Cea mai bună piesă pentru copii” acordat de Writer's Guild of Great Britain.

Distributie:

Crăiasa Zăpezii: Julieana Drăghici / Carla Oloş

Gerda: Eliza Păuna

Cei: Mihai Cojocaru

Bunica, Narcisa, Tâlhar: Liliana Donici

John, Fred, Tâlharul care râde, Brusture: Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu

Elisa, Trandafirul, Lily, Fata de tâlhar: Graţiela Teohari Duban

Domnul Overskou, JJ, Bae: Eduard Petru Jighirgiu

Doamna Fyn, Ghiocel, Fredrica: Maria Ţăran

Doamna Drăguţă, Tâlhăroaica: Ilinca Atanasiu

Organizator producție: Marius Flonta

(w882) AfiÈ™ spec

De la Teatrul „Ion Creangă”:

Coregrafia: Violeta Dincă

Muzica: Eduard Petru Jighirgiu

Scenografia: Andreea Săndulescu

 

De la TVR:

Scenografie TV: Roxana Lungoci şi Silvia Porojnicu

Director de imagine: Laurenţiu Popescu

Regizor de montaj: Gini Ignat Regizor tv: Gini Ignat

Regizor muzical: Liana Elekes

Ilustrator muzical: Dan Dascălu

Editor de imagine: Cosmin Găleată

PPS: Răzvan Ionescu

Producător: Diana Dumitru

Jurnalist TV: Jon Gostin

Redactor: Alice Simona Săceanu

15:00 Cultart

*Reportaj cultural teritorial Timişoara

Producator Bianca Sărăţeanu

16:00 Vara magică Premieră

*Sinziana Mircea

Producător: Claudia Robu

 
„Podcasturile TVR#ENESCU” revin la TVR Cultural din 30 septembrie: Valentina Băințan, în dialog cu dirijorul Cristian Măcelaru

„Podcasturile TVR#Enescu”, moderate de Valentina Băințan, revin la TVR Cultural cu un nou sezon, în fiecare sâmbătă, începând cu 30 septembrie. ...

Musical de neratat din arhiva TVR: „Bună seara, domnule Wilde”, miercuri seară, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor miercuri, 27 septembrie, de la ora 23.16, din arhiva TVR, comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde!”, ...

Marius Apostol, veteran al războiului din Afganistan, la „Mic dejun cu un campion”: Legământul meu e să vă apăr | VIDEO

Între 25 septembrie și 1 octombrie, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pianistul Dan Grigore, realizatoarea TVR Lucia ...