loader
Foto

Invitație la teatru: Piesa „Sinucigașul”, cu Horațiu Mălăele, în 1 mai, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le-a propus telespectatorilor, în 1 mai, piesa de teatru „Sinucigașul”, de Nikolai Erdman, înregistrată cu public la Teatrul Nottara, în anul 1995.

 

Piesa „Sinucigașul”, scrisă de Erdman în 1928, este o comedie amară despre un bărbat a cărui intenție de suicid este deturnată de cei din jurul lui, fiecare având interesul său.

Traducerea piesei este semnată de C.C. Buricea și Zeno Fodor, iar regia artistică - de Cornel Mihalache.

În distribuție: Horațiu Mălăele, Teodora Mareș, Lili Nica Dumitrescu, Ruxandra Sireteanu, Valentin Teodosiu, Camelia Zorlescu, Ion Siminie, Stelian Nistor, Doina Simionescu, Ion Popa, Ion Porsilă, Daniel Constantinescu, Daniel Corbu, Petrică Iacob, Constantin Lăpușan, Sandu Moldovan, Anda Ilie, Stan Rotaru, Tudor Cristian.

Echipa: Mircea Octavian - muzica, Corina Dorobanțu - costume, Doina Teodoru - redactor, Olimpia Arghir - regia TV. Decoruri și regia artistică - Cornel Mihalache.

„Sinucigașul” a fost cea de-a doua piesă a lui Erdman, după „Mandatul”. Spectacolul a fost interzis de Stalin, care i-a reproșat autorului că „tovarășii” săi consideră piesa „un pic goală de conţinut şi dăunătoare”. În 1933, Nikolai Erdman a fost deportat în Siberia, timp de trei ani.

Nikolai Erdman (16 noiembrie 1900 – 10 august 1970) a avut un impact remarcabil asupra teatrului rus, deși a scris doar două piese de teatru, dintre care una a fost interzisă înainte de a fi montată. Este considerat unul dintre cei mai mari dramaturgi ruși de la Cehov, iar piesele sale sunt considerate clasice ale comediei din secolul al XX-lea.

Urmăriți mai jos un promo al Televiziunii Române, din anul 2019:

 

10:00 Mic dejun cu un campion redifuzare

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

10:50 Agenda Culturală a zilei (R)

Producător Mimi Necula

Realizator: Ana Maria Onisei

(Reluare)
 
Teatru TV: „Canalul”, în 15 mai, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Mihalache: E un film negru, fără speranță | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 22.00, TVR Cultural le propune telespectatorilor spectacolul TV „Canalul”, un proiect al Casei de Producție TVR. ...

Medicul Luiza Spiru, „moștenitoarea” Anei Aslan, la „Mic dejun cu un campion”: Menirea noastră este să iubim și să dăruim iubire (ediție din 2023) | VIDEO

Între 13 și 19 mai, TVR Cultural le propune telespectatorilor, la „Mic dejun cu un campion”, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul Bogdan ...

„Cornel Chiriac. Metronomul libertății - A Song of Freedom”, în 19 mai, la TVR Cultural | VIDEO

Duminică, 19 mai, de la ora 23.30, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească portretul lui Cornel Chiriac, realizat de Doru Ionescu, ...

 

#TVRcultural