loader
Foto

Galerie foto

Tenorul Daniel Magdal, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a însemnat totul pentru mine. Îmi iubesc meseria | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat, în 6 iulie, dialogul dintre jurnalista Ioana Pavel și tenorul Daniel Magdal, de la Opera Națională București.  

 

Interviurile TVR Cultural

„Îmi iubesc meseria; reprezintă viața mea și, atunci, oriunde am cântat, fie că a fost un teatru mic, fie că a fost un teatru mare, am cântat cu aceeași bucurie”, a explicat tenorul Daniel Magdal, la „Interviurile TVR Cultural”.

Născut la Iaşi, absolvent al Academiei de Artă ,,George Enescu” – secția canto, Daniel Magdal a debutat ca tenor liric-lejer. La începutul anilor ’90,  a emigrat în Germania, unde a cântat pe scenele multor teatre. A avut un repertoriu pentru tenor lirico-spinto și, după o perioadă, cel pentru tenor spinto-dramatic. În anul 2004, a debutat la Opera Națională București în rolul Radames din opera „Aida”. Aşa se anunţa începutul unei lungi colaborări ca solist. A cântat o viaţă pe scenele lumii şi a trăit mulţi ani în Germania. În 2024, îl vedem şi auzim pe Daniel Magdal la Opera Naţională Bucureşti, unde este şi director artistic.

(w882) Daniel Mag

„Muzica a însemnat totul pentru mine. De la început, de mic, de foarte mic, mi-am dorit să fac muzică, să cânt. Am avut șansa ca părinții mei să fie foarte deschiși și m-au susținut. Din clasa a V-a, am început Colegiul de Artă „Octav Băncilă” la percuție. Inițial, ar fi trebuit să fac oboi, dar am avut un accident înainte de examen: m-am dus într-un parc, am căzut dintr-un scrânciob și am făcut o ruptură de obraz și, atunci, s-au speriat profesorii, au zis că nu o să se repare, dar se pare că aveam ceva talent și au preferat să mă țină cu orice preț și așa am fost repartizat la percuție”, a povestit Daniel Magdal, la „Interviurile TVR Cultural”.

Totodată, tenorul a mai arătat, în cadrul discuției cu Ioana Pavel, că „toate colaborările mele au fost extraordinare, pentru că mi-am făcut cu extrem de multă dragoste meseria. Îmi iubesc meseria; reprezintă viața mea și, atunci, oriunde am cântat, fie că a fost un teatru mic, fie că a fost un teatru mare, am cântat cu aceeași bucurie și am avut același sentiment de mulțumire și de recunoștință”.

Interviul, mai jos:

Această ediție a avut premiera la TVR Cultural în 20 ianuarie 2024.

*** La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor. Emisiunea este difuzată sâmbăta, de la ora 22.30.

Realizator: loana Pavel

Producător: Aimee D'Albon

 

 

3:00 Opera (R)

* Giuditta, Germania, 2021

Dirijor: Titus Engel

Interpreţi: Vida Miknevičiūtė, Daniel Behle, Kerstin Avemo, Sebastian Kohlhepp

Orchestra de Stat a Bavariei

Deşi până atunci compusese doar operete, Giuditta a reprezentat un pas al lui Franz Lehár către lumea operei. Comedia lui muzicală a avut premiera la Opera de Stat din Viena în ianuarie 1934.

Redactor: Cristina Crăciun

(Reluare)

5:40 Secvenţe UNATC (R)

Producător: Bianca Sărăţeanu

Jurnalist : Andrea Duţă

(Reluare)
 
„Giuditta”, o poveste de dragoste zdrobită de realitate, în 23 iulie, la TVR Cultural

Marți, 23 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă opereta „Giuditta”, scrisă de Franz  Lehár în anii '30, pusă ...

Tabloul „Răstignirea”, asimilat Școlii lui van Eyck, la „Pastila de artă”. Jan van Eyck, unul dintre fondatorii școlii flamande de pictură

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu pilotul Șerban Ionescu (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRcultural