loader
Foto

Ediție „Mic dejun cu un campion”, în memoria lui Răzvan Theodorescu | VIDEO

TVR Cultural a difuzat luni, 6 februarie, de la ora 17.30, o ediție „Mic dejun cu un campion”, în care invitatul Danielei Zeca a fost Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Răzvan Theodorescu, istoric și critic de artă, a murit luni, la vârsta de 83 de ani.

Theodorescu a fost la conducerea Televiziunii Române între 1990 și 1992, inclusiv într-un moment negru al istoriei recente a României: Mineriada din 13-15 iunie 1990. A fost membru CNA din 1992 până în 2000.

A fost ministru al Culturii între 2000 și 2004, în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, cu Ion Iliescu președinte. A fost senator PSD în două legislaturi (2000-2004 și 2004-2008).

Născut în 22 mai 1939, a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București. A publicat peste 15 lucrări de istorie și artă românească și europeană. A fost cercetător la Institutul de Istoria Artei și profesor la Universitatea de Arte.

Din 1993, a fost membru corespondent al Academiei Române, iar din 2000 a devenit membru titular. A fost președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual a Academiei Române și vicepreședinte al Academiei Române.  Puteți consulta aici biografia sa, publicată pe site-ul Academiei Române.

19:00 Ediţie limitată Premieră

Prezinta Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

20:00 Secretele istoriei-Beethoven, totul pentru muzică

Documentar*

(Secrets d’histoire-Beethoven, tout pour la musique..., Franţa, 2020)

Realizator: Jean-Louis Remilleux

Prezentator: Stephane Bern

Stéphane Bern porneşte într-un periplu care-l va purta în Austria, Germania şi în Cehia, pe urmele unuia dntre cei mai mari compozitori din istorie: Ludwig van Beethoven.

După mai bine de două secole de la naşterea sa, compoziţiile sale sunt interpretate în toată lumea, fiindcă acest om a fost un vizionar care a revoluţionat muzica şi a lăsat omenirii un patrimoniu excepţional.

Crescut la Bonn, Beethoven debutează în cariera muzicală la Viena, dar succesul său ascunde un secret cumplit: compozitorul este surd de la vârsta de treizeci de ani. El nu va auzi niciodată unele dintre lucrările sale.

Redactor: Gabriela Onea​

 
Celebra soprană Sally Matthews a cântat în deschiderea Athenaeum Summer Festival

Celebra soprană britanică Sally Matthews a fost invitata specială a Orchestrei Filarmonicii George Enescu la concertul de deschidere a ...

 Ediţie specială TVR CULTURAL dedicată poetului Ioan Es. Pop

Televiziunea Română a marcat dispariţia prematură a unuia dintre cei mai importanți poeţi ai ultimelor decenii - Ioan Es. Pop, printr-o ediţie ...

„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

 

#TVRcultural