loader
Foto

TVR Cultural: Scriitorul Mircea Cărtărescu, la „Intrare liberă”, miercuri seară

Miercuri, Mirela Nagâț a discutat, la „Intrare liberă”, la TVR Cultural, cu reputatul scriitor Mircea Cărtărescu, dar și cu profesorul universitar și publicistul Mircea Vasilescu, precum și cu agentul literar Livia Stoia și cu traducătorul Jan Willem Boss, despre modul în care scriitorii ajung cunoscuți în străinătate.

 

Mirela Nagâț
Intrare liberă

În prima parte a emisiunii, de la ora 19.00, Mirela Nagâț l-a avut ca invitat pe Mircea Cărtărescu, al cărui cel mai recent roman, „Theodoros”, a fost cel mai râvnit la târgul de carte Gaudeamus.

(w882) Scriitorul

Mircea Cărtărescu, citind din „Theodoros”. Sursă imagine: Facebook Mircea Cărtărescu

Mirela Nagâț și Mircea Cărtărescu au discutat despre Theodoros", un roman pseudoistoric despre care autorul mărturiseşte ca şi l-a dorit altceva decât a scris până acum​mai prietenos" pentru cititorul obişnuit.

(w882) Mircea Că

Scriitorul Mircea Cărtărescu, alături de Mirela Nagâț, Mircea Vasilescu, Silvia  Stoia și Jan Wilem Boss. Sursa: TVR

«Theodoros» este, mutatis mutandis, modestul meu «Veac de singurătate». Unul «bizantin», impregnat de cultură și imagistică răsăriteană. N-am scris niciodată cu mai multă fantezie, n-am făcut niciodată mai multe povești țesute împreună. Patru lumi diferite se rotesc în orbita lui. Sper acum să aibă și un pic de noroc, ca să poată atinge cât mai mulți cititori cu suflul său”, le spunea Mircea Cărtărescu cititorilor săi, pe contul de Facebook.

În cea de-a doua parte a emisiunii, Mirela Nagâț a lansat o discuție despre cum ajung scriitorii români să fie cunoscuți în străinătate. Îi are ca parteneri de dialog pe Mircea Vasilescu, eseist, publicist și profesor universitar la Facultatea de Litere, Universitatea București, pe Livia Stoia, agent literar, și pe Jan Willem Boss, traducător.

(w882) Mircea Că

Mircea Cărtărescu, Mirela Nagâț și Jan Wilem Boss. Sursă: TVR

„Intrare liberă” este o dezbatere de idei despre fenomenul cultural, difuzată de luni până vineri, de la 19.00 la 20.30, la TVR Cultural.

Luni și marți, emisiunea este moderată de Marius Constantinescu, iar miercuri și joi, de Mirela Nagâț. Vinerea, cei doi moderatori dezbat o temă de actualitate cu un invitat special și cu alți jurnaliști culturali invitați în platou.

 

4:35 Idei în libertate (R)

Producator Alice Săceanu

(Reluare)

5:30 Istoriile oraşului (R)

Documentar *

Producător : Raluca Bibiri

(Reluare)
 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu, despre Eugen Simion: Rari sunt criticii literari de la noi care să aibă acel sentiment al responsabilității față de literatura țării lor, precum el

Între 22 și 28 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot asculta explicațiile regretatului critic ...

Alexandru Bălășescu, la „Mic dejun cu un campion”: Antropologia este, prin vocaţie, întrebătoare. Trebuie să fii curios până la obsesie ca să înţelegi (ediție din 2023) | VIDEO)

TVR Cultural redifuzează, între 29 aprilie și 5 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu antropologul Alexandru Bălășescu, criticul literar Ion ...

 

#TVRcultural