loader
Foto

Vedetele Festivalului George Enescu, în interviuri la TVR Cultural

În fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 11.00, TVR Cultural ne propune o serie a interviuri de colecție cu cei mai mari muzicieni, invitați ai Festivalului Internaţional George Enescu, ediţiile 2011, 2013, 2015, 2017, 2019 și 2021.

 

„Festivalul Internaţional George Enescu este mereu un prilej de bucurie nemărginită, pentru că, pe lângă toată infuzia benefică de energii sonore, avem ocazia de a sta faţă în faţă cu cei mai mari artişti ai lumii”, este de părere Valentina Băinţan. Să nu pierdem aceste momente de bucurie şi să-i cunoaştem mai bine pe artiştii Festivalului „George Enescu”, la TVR Cultural, din 3 decembrie, ora 11.00.

Bas-baritonul Bryn Terfel, pianiștii Vladimir Ashkenazy și Alexandra Dariescu, violonistul Vadim Repin, dirijorii Robert King și Vasily Petrenko, compozitorul de muzică de film Nicola Piovani, artiștii Dhafer Youssef sau Yasmin Levy sunt doar câteva dintre numele sonore care au oferit interviuri realizatorei Valentina Băințan. Acesteia i se alătură, cu dialoguri cu muziceni prezenţi în Festival, Claudia Robu și Marius Constantinescu.

Din 4 decembrie, descoperim artiştii Festivalului George Enescu la TVR Cultural, săptămână de săptămână, în interviurile de colecție, toate producții realizate în exclusivitate de Televiziunea Română.

20:50 Zece ani care au zguduit lumea

Documentar *

(Sixty Eight-10 Years That Shook The World, Germania-Franţa, 2018) Regia: Don Kent

Premieră

După mai bine de 50 de ani, ce rămâne din mişcările deceniului 7, care au răscolit întreg mapamondul ? Din Berkley la Paris, din Berlin la Mexico şi din Varşovia la Tokyo, lumea anului 1968 este marcată de contestaţii multidimensionale şi simultane, iniţiate de o nouă generaţie, foarte critică la adresa societăţilor în care trăiau, pe care le considerau coloniale, autoritare şi moralizatoare.

Episodul 2: Vara iubirii, vara conflictelor

Redactor: Delia Clonaru

21:40 Napoleon Bonaparte-Campania din Rusia

Documentar *

(Napoléon-la campagne de Russie, Franţa, 2014) două episoade

Realizator: Fabrice Hourlier

Cu: Marc Duret, Jean-Pierre Michael, Pawel Delag

Docudrama ce reconstituie una dintre cele mai memorabile campanii militare şi înfrângeri din istoria recentă: invadarea Rusiei de o uriaşă armată condusă de Împăratul Napoleon I.

Iunie 1812: la ordinul lui Napoleon, cea mai mare armată adunată până atunci în Europa-600.000 de oameni-, împotriva sfaturilor consilierilor săi apropiaţi, porneşte în marş către Moscova, cu intenţia de a cuceri Rusia. După 172 de zile, Napoleon se retrăgea, lăsând în urmă 400.000 de soldaţi, morţi sau prizonieri.

Episodul 2 Bătălia de la Berezina

Redactor: Delia Clonaru

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

„Drumuri aproape”, la TVR Cultural: Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge către profunzimea lucrurilor

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, ...

 

#TVRcultural