loader
Foto

Violistul Răzvan Popovici, creatorul festivalului SoNoRo, în 28 octombrie, la „Podcasturile TVR#ENESCU” | VIDEO

Invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu” de sâmbătă, 28 octombrie, a fost violistul Răzvan Popovici, unul dintre cei mai abili manageri culturali din peisajul muzical românesc, fiind creatorul și organizatorul bine-cunoscutului Festival Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Ediția s-a difuzat la TVR Cultural de la ora 13.00.

 

Valentina Băințan
Podcasturile TVR#ENESCU

Pentru Răzvan Popovici, SoNoRo înseamnă, în primul rând, bucurie plină, apoi performanță la cel mai înalt nivel și, nu în ultimul rând, împlinire profundă și dragoste necondiționată pentru lumea sonoră. Este îndrăgostit definitiv de lumea sunetelor și de capacitatea acestora de a schimba radical trăirile omenești, pentru că, în perioada studiilor muzicale, profesorii săi i-au schimbat definitiv destinul și percepția asupra vieții și a muzicii”, arată Valentina Băințan, realizatoarea „Podcasturilor TVR#Enescu”.

(w882) Răzvan Po

Cât este de important un profesor-mentor în destinul unui tânăr muzician? Cât este de importantă susținerea celor dragi în acest întreg parcurs artistic, unde muzica cere totul? Cum este să cânți pe scenele internaționale, dar să și organizezi evenimente excepționale?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care Răzvan Popovici i-a răspuns Valentinei Băințan sâmbătă, de la ora 13.00. În reluare, luni, 30 octombrie, de la ora 17.35.

***

Urmăriți dialogul mai jos:

 

 

15:00 Cultart redifuzare

*Reportaj cultural teritorial Craiova

ATELIERE ȘI GALERII. PAYSSAGE. Centrul Brâncuși din cadrul Muzeului de Artă din Craiova găzduiește cea de a treia expoziție a Departamentului Foto-Video din cadrul Universității Naționale de Arte din București, deschisă aici în ultimii ani. Expoziția intitulată "Paysage" prefigurează, cu un an în avans, aniversarea a trei decenii de învățământ dedicat noilor medii: fotografie, imagine dinamică și prelucrare computerizată a imaginii.

ÎN SCENĂ. VIZIUNEA VIZUINII.Simona Măicănescu vine la Craiova în premieră absolută națională cu "Viziunea vizuinii", dramatizare proprie după romanul lui Marin Sorescu. Cu o scenografie minimalistă și cu o animație adaptată de Laura Pop după desenele scriitorului, piesa străpunge publicul prin densitatea și forța uriașă pe care actrița de origine craioveană le dovedește pe scenă. Un spectacol care vine cu întrebări incommode pentru public, dar și cu un umor subtil, oltenesc, marca marin Sorescu.

EVENIMENT. CĂRȚI POȘTALE CU SCRIITORI. Cărți poștale cu versuri și chipuri de scriitori contemproani. Acesta este ineditul proiect al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România realizat printr-o colaborare cu Poșta Română. În acest fel scriitorii speră să cultive dragostea pentru lectură, dar și să promoveze literatura contemporană, în primul rând, printre cei mai tineri cititori.

CARTE FRUMOASĂ CINSTE CUI TE-A SCRIS.Istoricul Adrian Cioroianu și-a lansat la Târgul de Carte Gaudeamus de la Craiova, un jurnal scris în perioada când a fost ambassador UNESCO al României. Intitulată "Frumoasă era Sena pe sub florile mele", cartea ne prezintă Parisul prin ochii autorului,făcând un adevărat portret al societății franceze, din interiorul acesteia.

Realizator Mirela Giodea, Jurnalist Loredana Berneanu

Producător: Bianca Sărăţeanu

15:55 Ecce Via

Producător: Elena Dinu

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 16:00, la TVR Cultural, vă invităm la o nouă ediție "Portret de Excelenţă".

„Glasul lunii”, o aventură în căutarea femeii perfecte din imaginația lui Fellini, în 6 mai, la TVR Cultural

„Glasul lunii”, al lui Federico Fellini, „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, și „Trauma”, în regia lui Paul Schrader, premiat cu ...

 

#TVRcultural