loader
Foto

Concertul Regal pentru susținerea tinerilor artiști, de la Ateneul Român, în direct la TVR Cultural | VIDEO

Miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00, telespectatorii au fost invitați la Concertul Regal Caritabil, organizat de Fundația Regală „Margareta a României”. Cea de-a XIV-a ediție a continuat tradiția de a susține și promova tinerele talente. De la ora 18.17,  TVR Cultural a precedat evenimentul cu interviuri alături de personalităţile prezente la gală. Producător TVR: Valentina Băințan.

 

Valentina Băințan

Impresionanta seară muzicală a adus la evenimentul-spectacol de la Ateneul Român artiști de valoare, care cunosc succesul pe marile scene ale lumii, în susținerea tinerilor talentați din țară. Evenimentul a avut loc în prezența familiei regale a României. Printre numele de excepție: tenorul Ioan Hotea și mezzosoprana Martiniana Antonie. Alături de ei, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea. Seara de gală a avut ca scop strângerea de fonduri pentru bursele Programului Național Tinere Talente.

25 octombrie este o zi cu o dublă semnificație pentru România: în 25 octombrie 1921 se năștea la Sinaia Regele Mihai I și, tot în 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române, simbol al eliberării și reîntregirii teritoriului național în Al Doilea Război Mondial.

Concertul Regal Caritabil a avut loc simbolic în ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației Regale „Margareta a României”, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Serile de gală s-au bucurat în fiecare an de o prezență remarcabilă și o colecție de momente emoționante care au adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români.

CITIȚI ȘI: TVR CULTURAL, OMAGIU ADUS REGELUI MIHAI: DOCUMENTARE ȘI MĂRTURII IMPRESIONANTE DESPRE ULTIMUL REGE AL ROMÂNIEI, ÎN 25 OCTOMBRIE

 

 

13:30 Romănia literară TV (R)

Producător: Bianca Sărăţeanu

din 27 aprilie//

(Reluare)

14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultikon-maghiară Premieră

* Adunările naţionale secuieşti de la Lutiţa partea I

Redactor: Daczó Katalin

Producător: Kacsó Edith

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 16:00, la TVR Cultural, vă invităm la o nouă ediție "Portret de Excelenţă".

„Glasul lunii”, o aventură în căutarea femeii perfecte din imaginația lui Fellini, în 6 mai, la TVR Cultural

„Glasul lunii”, al lui Federico Fellini, „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, și „Trauma”, în regia lui Paul Schrader, premiat cu ...

 

#TVRcultural