loader
Foto

„Dialoguri academice”, cu acad. Mircea Dumitru, la TVR Cultural. Primul invitat, președintele Academiei Române | VIDEO

Din 2 aprilie, telespectatorii TVR Cultural vor putea urmări o serie de 11 dialoguri între Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, și colegii săi academicieni, în cadrul emisiunii „Dialoguri academice”. În prima ediție a emisiunii, invitat a fost președintele Academiei, Ioan Aurel Pop.

 

Dialoguri academice

Emisiunea de tip talk-show „Dialoguri academice” aduce în fața telespectatorilor 11 academicieni și reprezentanți ai secțiilor de cercetare din Academia Română, care vor răspunde întrebărilor gazdei, Mircea Dumitru, într-un limbaj accesibil.

Emisiunea va fi difuzată la TVR Cultural duminica, de la ora 22.30 și, în reluare, vinerea, de la ora 13.30. Va fi transmisă online și pe TVR+.

Mircea Dumitru, amfitrionul „Dialogurilor academice”, este vicepreședintele Academiei Române, filosof și logician, profesor universitar la Facultatea de Filosofie a Universității din București și autor prolific, cu o carieră universitară de peste 30 de ani.

CITIȚI ȘI: PODCASTURILE TVR#ENESCU, DIN 1 APRILIE: „GENEROZITATE” ESTE CUVÂNTUL CARE VA DEFINI EMISIUNEA

(w882) Mircea Dum

Mircea Dumitru. FOTO: TVR

Mircea Dumitru a fost rector al Universității din București și ministru al Educației. În prezent, conduce Comisia Fulbright România și este preşedintele Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie din cadrul Academiei Române, precum şi director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu Motru“.

Primul invitat al emisiunii „Dialoguri academice”, din 2 aprilie, a fost președintele Academiei, Ioan Aurel Pop, profesor de istorie de la Facultatea de Istorie a Universității „Babeș Bolyai” din Cluj și cel mai tânăr academician.

Urmăriți dialogul dintre cei doi academicieni mai jos:

Fiecare ediție din cele 11 va fi dedicată unei secții de cercetare din cadrul Academiei Române.

Rețeaua de cercetare a Academiei Române, înființată în 1866, ca „Societatea Literară Română”, este alcătuită din 70 de institute și centre de cercetare, aflate sub coordonarea secțiilor științifice, și acoperă întreg teritoriul țării, de la București, la Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș. Institutele Academiei Române asigură direcția de cercetare fundamentală din România, dezvoltată în cadrul unor ample proiecte, pe lungi perioade de timp, implicând generații de cercetători.

(w882) Ioan Aurel

Ioan Aurel Pop și Mircea Dumitru. Sursa: TVR

---

PROGRAM DIFUZARE:  duminică - ora 22.30; vineri - ora 13.30

ECHIPA: Adina Toderașcu - jurnalist; Daniel Paraschiv - producător

 

10:00 Mic dejun cu un campion redifuzare

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

10:50 Agenda Culturală a zilei (R)

Producător Mimi Necula

Realizator: Ana Maria Onisei

(Reluare)
 
Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Dan Perjovschi, la „Mic dejun cu un campion”: Sunt ca un scanner al memoriei. Ăsta este activismul meu (ediție din 2023) | VIDEO

Între 22 și 28 aprilie , telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile Danielei Zeca Bucura cu acad. Georgeta Filitti, istoric, ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu, despre Geo Dumitrescu: Nu a fost numai un poet, ci o eminență cenușie a poeziei noastre

Între 22 și 28 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, telespectatorii TVR Cultural pot asculta explicațiile regretatului critic ...

 

#TVRcultural