loader
Foto

Podcasturile TVR#ENESCU, din 1 aprilie: „Generozitate” este cuvântul care va defini emisiunea

Din 1 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#ENESCU: Inspirație prin generozitate”, emisiune realizată de Valentina Băințan.

 

Valentina Băințan
Podcasturile TVR#ENESCU

Emisiunea „Podcasturile TVR#ENESCU”, formată din 22 de episoade, le aduce telespectatorilor TVR Cultural discuții fascinante cu personalități din zona culturală și artistică din România, ale căror nume au fost sau sunt legate de Festivalul Internațional „George Enescu”.

Printre invitați, se vor număra: managerul Artexim - Cristina Uruc, managerul Corului Național de cameră „Madrigal-Marin Constantin” - Emil Pantelimon, managerul Filarmonicii „George Enescu” - Marin Cazacu, dirijorii Anna Ungureanu și Tiberiu Soare, violonistul Alexandru Tomescu, violistul Răzvan Popovici - organizator al Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, muzicoterapeutul Angelica Postu, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, compozitorul Dan Dediu, pianista Sînziana Mircea, artistul conceptual Zoli Toth și interpreta de jazz Luiza Zan.

CITIȚI ȘI: CINCI EMISIUNI NOI ÎN GRILA DE PRIMĂVARĂ, LA TVR CULTURAL

Ideea podcasturilor s-a concretizat acum ceva timp și a plecat de la dorința de a oferi publicului din online, și nu numai, povești inedite și informații din care să poată învăța ceva. Cum motto-ul Festivalului „Enescu”- ediția 2023 este “Generozitate”, acest cuvânt va defini și podcasturile, pentru că scopul lor este de a de a provoca fiecare invitat să își deschidă inima și să ofere ascultătorilor câte ceva din experiența proprie de viață, povești interesante, nespuse până acum, dar și sfaturi importante ce sperăm că vor deveni utile celor care ne vor urmări.

Din acest motiv, am construit toate aceste interviuri în jurul unor teme de interes larg: leadership, teama de eșec si puterea de a o lua de la început, cum să construiești un proiect de succes, puterea vulnerabilității, cât este de important limbajul corpului, setarea minții, motivația, creativitatea, curajul, puterea pasiunii și a perseverenței”, a explicat Valentina Băințan, realizatoarea emisiunii.

Echipa acestor podcasturi este: Octavian Ionescu – regizor de emisie, Andrei Țoneș - director de imagine, Dan Constantinescu – director de imagine; producători - Valentina Băințan, Marius Portik.

„Podcasturile TVR#ENESCU” vor fi difuzate începând cu 1 aprilie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.00, la TVR Cultural, online pe pagina Festivalului „Enescu” și pe pagina de YouTube a TVR.

13:00 Jurnal Cultural

Producător: Aimee d’Albon

13:30 Dialoguri academice (R)

Producător Daniel Paraschiv, Adina Toderaşcu

(Reluare)
 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...

 

#TVRcultural