loader
Foto

Podcasturile TVR#ENESCU, din 1 aprilie: „Generozitate” este cuvântul care va defini emisiunea

Din 1 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#ENESCU: Inspirație prin generozitate”, emisiune realizată de Valentina Băințan.

 

Valentina Băințan
Podcasturile TVR#ENESCU

Emisiunea „Podcasturile TVR#ENESCU”, formată din 22 de episoade, le aduce telespectatorilor TVR Cultural discuții fascinante cu personalități din zona culturală și artistică din România, ale căror nume au fost sau sunt legate de Festivalul Internațional „George Enescu”.

Printre invitați, se vor număra: managerul Artexim - Cristina Uruc, managerul Corului Național de cameră „Madrigal-Marin Constantin” - Emil Pantelimon, managerul Filarmonicii „George Enescu” - Marin Cazacu, dirijorii Anna Ungureanu și Tiberiu Soare, violonistul Alexandru Tomescu, violistul Răzvan Popovici - organizator al Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, muzicoterapeutul Angelica Postu, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, compozitorul Dan Dediu, pianista Sînziana Mircea, artistul conceptual Zoli Toth și interpreta de jazz Luiza Zan.

CITIȚI ȘI: CINCI EMISIUNI NOI ÎN GRILA DE PRIMĂVARĂ, LA TVR CULTURAL

Ideea podcasturilor s-a concretizat acum ceva timp și a plecat de la dorința de a oferi publicului din online, și nu numai, povești inedite și informații din care să poată învăța ceva. Cum motto-ul Festivalului „Enescu”- ediția 2023 este “Generozitate”, acest cuvânt va defini și podcasturile, pentru că scopul lor este de a de a provoca fiecare invitat să își deschidă inima și să ofere ascultătorilor câte ceva din experiența proprie de viață, povești interesante, nespuse până acum, dar și sfaturi importante ce sperăm că vor deveni utile celor care ne vor urmări.

Din acest motiv, am construit toate aceste interviuri în jurul unor teme de interes larg: leadership, teama de eșec si puterea de a o lua de la început, cum să construiești un proiect de succes, puterea vulnerabilității, cât este de important limbajul corpului, setarea minții, motivația, creativitatea, curajul, puterea pasiunii și a perseverenței”, a explicat Valentina Băințan, realizatoarea emisiunii.

Echipa acestor podcasturi este: Octavian Ionescu – regizor de emisie, Andrei Țoneș - director de imagine, Dan Constantinescu – director de imagine; producători - Valentina Băințan, Marius Portik.

„Podcasturile TVR#ENESCU” vor fi difuzate începând cu 1 aprilie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.00, la TVR Cultural, online pe pagina Festivalului „Enescu” și pe pagina de YouTube a TVR.

6:00 Drumuri aproape (R)

Producător: Diana Bogea

(Reluare)

6:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

Documentar *

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Episodul 10: Freyr

Rare sunt domeniile atât de dominate de elemente naturale: o serie de stânci ameţitoare, un râu care sculptează valea, totul încercuit de o pădure vastă. În centrul acestui sit natural găsim castelul Freÿr şi ansamblul său de grădini din afara timpului.

Se află în proprietatea unei aceleaşi familii din anul 1410, când Jacques de Beaufort a achiziţionat castelul. Grădinile au trecut prin timp câştigând o patină şi un farmec ieşite din comun.

A fost cât pe ce ca domeniul să fie distrus în timpul Revoluţiei Franceze. A fost cruţat datorită portocalilor săi excepţionali. De atunci, au fost protejaţi de fiecare generaţie de proprietari.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)
 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

O seară de excepție la TVR Cultural: Opereta „Liliacul”, pusă în scenă la Royal Opera House în 1990, în 30 iulie

TVR Cultural le propune telespectatorilor să revadă, în 30 iulie, de la ora 22.00, opereta „Liliacul” („Die Fledermaus”), pusă în scenă la Royal ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

 

#TVRcultural