loader
Foto

20 de fillere explicative despre relațiile dintre români și ucraineni, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor o serie de 20 clipuri explicative despre relațiile dintre români și ucraineni, realizate de Fundația Paleologu, în colaborare cu UNICEF.

 

Capitalul relațiilor româno-ucrainene

Seria de fillere „Capitalul relațiilor româno-ucrainene” este difuzată după următorul program: luni, marți, miercuri - de la 12.30, 20.20 și 21.50, joi - de la ora 20.20 și 21.50, vineri - de la ora 17.50, iar sâmbătă și duminică - de la ora 14.50 și 18.50.

Seria „Capitalul relațiilor româno-ucrainene” își propune să arate asemănările și diferențele dintre cele două popoare și să îi facă pe telespectatori să înțeleagă cât de multe lucruri au în comun românii și ucrainenii, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, care a alungat milioane de oameni din casele lor.

„Ne dorim să folosim toate resursele pe care le avem la îndemână pentru o mai bună înțelegere a ceea ce îi unește pe români și ucraineni. Încercăm astfel să ajutăm la integrarea copiilor și refugiaților ucraineni în societatea românească, iar, pe termen lung, să contribuim la consolidarea relațiilor româno-ucrainene”, au explicat inițiatorii proiectului, Fundația Paleologu și UNICEF.

Astfel, cele două organizații propun o serie de zece clipuri video despre istoria și cultura Ucrainei, care se adresează românilor de toate vârstele, și, în oglindă, zece clipuri video despre istoria și cultura României care se adresează ucrainenilor, celor peste 85.000 de refugiați rămași în România.

Proiectul este non-profit.

Echipa de lucru: Theodor Paleologu - concept și texte, Dragoș Sandu - video, montaj și sunet, Andrei Câmpan - grafică, Ioana Prândurel și Ileana Negruțiu - project manager​.

Producător TVR: Daniel Paraschiv.

Mai jos, puteți găsi episoadele din această serie, pe măsură ce vor fi difuzate de TVR Cultural:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3:00 Opera (R)

* Giuditta, Germania, 2021

Dirijor: Titus Engel

Interpreţi: Vida Miknevičiūtė, Daniel Behle, Kerstin Avemo, Sebastian Kohlhepp

Orchestra de Stat a Bavariei

Deşi până atunci compusese doar operete, Giuditta a reprezentat un pas al lui Franz Lehár către lumea operei. Comedia lui muzicală a avut premiera la Opera de Stat din Viena în ianuarie 1934.

Redactor: Cristina Crăciun

(Reluare)

5:40 Secvenţe UNATC (R)

Producător: Bianca Sărăţeanu

Jurnalist : Andrea Duţă

(Reluare)
 
„Giuditta”, o poveste de dragoste zdrobită de realitate, în 23 iulie, la TVR Cultural

Marți, 23 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă opereta „Giuditta”, scrisă de Franz  Lehár în anii '30, pusă ...

Tabloul „Răstignirea”, asimilat Școlii lui van Eyck, la „Pastila de artă”. Jan van Eyck, unul dintre fondatorii școlii flamande de pictură

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu pilotul Șerban Ionescu (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRcultural