loader

Capitalul relațiilor româno-ucrainene

Seria de fillere „Capitalul relațiilor româno-ucrainene” este inițiată de Fundația Paleologu și UNICEF, în colaborare cu Televiziunea Română.

 

Galerie foto

 

Seria „Capitalul relațiilor româno-ucrainene” și-a propus să arate asemănările și diferențele dintre cele două popoare și să îi facă pe telespectatori să înțeleagă cât de multe lucruri au în comun românii și ucrainenii, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, care a alungat milioane de oameni din casele lor.

Seria conține 20 de clipuri explicative și a fost difuzată la TVR Cultural din 20 februarie până în 5 martie 2023.

Proiectul este non-profit.

Echipa de lucru: Theodor Paleologu - concept și texte, Dragoș Sandu - video, montaj și sunet, Andrei Câmpan - grafică, Ioana Prândurel și Ileana Negruțiu - project manager​.

Producător TVR: Daniel Paraschiv.

6:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

Documentar *

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Episodul 10: Freyr

Rare sunt domeniile atât de dominate de elemente naturale: o serie de stânci ameţitoare, un râu care sculptează valea, totul încercuit de o pădure vastă. În centrul acestui sit natural găsim castelul Freÿr şi ansamblul său de grădini din afara timpului.

Se află în proprietatea unei aceleaşi familii din anul 1410, când Jacques de Beaufort a achiziţionat castelul. Grădinile au trecut prin timp câştigând o patină şi un farmec ieşite din comun.

A fost cât pe ce ca domeniul să fie distrus în timpul Revoluţiei Franceze. A fost cruţat datorită portocalilor săi excepţionali. De atunci, au fost protejaţi de fiecare generaţie de proprietari.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

6:55 Imnul României

ARHIVĂ ARTICOLE

20 de fillere explicative despre relațiile dintre români și ucraineni, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural le aduce telespectatorilor o serie de 20 clipuri explicative despre relațiile dintre români și ...

 

#TVRcultural