loader
Foto

Fețele libertății

TVR Cultural le-a adus telespectatorilor „Fețele libertății”, o serie de interviuri cu personalități importante ale societății postdecembriste. Emisiunea este realizată de Nadine Vlădescu și produsă de Ileana Ploscaru Panait.

 

Galerie foto

 

În 1990, începea un deceniu plin de evenimente contradictorii, care aveau să schimbe nu numai faţa României, ci şi percepţia lumii despre țara noastră.

În 2022, la 33 de ani de la Revoluție, Televiziunea Română a realizat o serie de interviuri cu câteva dintre personalitățile emblematice ale deceniului postdecembrist.

Horia Roman Patapievici, Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Andei Cornea și Gabriela Adameșteanu sunt câteva dintre personalitățile care au stat de vorbă cu Nadine Vlădescu.

Emisiunea a fost difuzată la TVR Cultural între 27 februarie și 9 martie 2023.

19:00 Ediţie limitată Premieră

Prezinta Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

20:00 Secretele istoriei-Beethoven, totul pentru muzică

Documentar*

(Secrets d’histoire-Beethoven, tout pour la musique..., Franţa, 2020)

Realizator: Jean-Louis Remilleux

Prezentator: Stephane Bern

Stéphane Bern porneşte într-un periplu care-l va purta în Austria, Germania şi în Cehia, pe urmele unuia dntre cei mai mari compozitori din istorie: Ludwig van Beethoven.

După mai bine de două secole de la naşterea sa, compoziţiile sale sunt interpretate în toată lumea, fiindcă acest om a fost un vizionar care a revoluţionat muzica şi a lăsat omenirii un patrimoniu excepţional.

Crescut la Bonn, Beethoven debutează în cariera muzicală la Viena, dar succesul său ascunde un secret cumplit: compozitorul este surd de la vârsta de treizeci de ani. El nu va auzi niciodată unele dintre lucrările sale.

Redactor: Gabriela Onea​

ARHIVĂ ARTICOLE

„Feţele libertăţii”, o serie de interviuri cu personalități remarcabile, la TVR Cultural | VIDEO

Andrei Pleșu, Gabriela Adameșteanu, Horia Roman Patapievici, Ana Blandiana și Andrei Cornea sunt intelectualii ...

 

#TVRcultural