loader
Foto

@RTE&FAPTE

În fiecare sâmbătă, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „@RTE&FAPTE”, o serie de emisiuni portret ale oamenilor care lucrează în artele spectacolului.

 

Galerie foto

 

„@RTE&FAPTE” propune o serie de emisiuni portret ca o incursiune interactivă prin destinul profesional al unor artiști, antreprenori culturali, activiști sociali și operatori din artele spectacolului.

Sunt personalități în domeniile unde activează sau tineri talentați, la început de drum, de care marea audiență a auzit trecător sau nu a auzit deloc. Ei sunt oamenii artelor și faptelor, membrii comunității care își dedică propria vocație spiritului liber, creativ și binelui comun. Sunt cei care, prin opera lor, pot schimba percepția societății asupra artei contemporane și a culturii underground.

Formatul emisiunii, dezvoltat pe 24 de minute integral montate, difuzate în fiecare sâmbătă, la TVR Cultural, are ca punct central dialogul dintre gazda emisiunii și invitat, de obicei un tânăr creator cu notorietate în lumea artistică, un personaj cultural cosmopolit, capabil să ne conducă prin poveștile comunității și în alt mod decât îl cunoaște publicul din cotidian.

Povestea personajului invitat este construită pe structura neconvențională a interviului filmat în permanentă mișcare, de tip vlog, cu protagonistul aflat în diferite spații care au legătură cu subiectul operei sale și care ilustrează fidel potențialul mesajului său.

Producător: Ana Maria Pleşcan

Realizator: Cristi I. Popescu

20,00

@RTE&FAPTE

*@RTE&FAPTE propune o serie de emisiuni portret ca o incursiune interactivă prin destinul profesional al unor artiști, antreprenori culturali, activiști sociali și operatori din artele spectacolului. Sunt personalități în domeniile unde activează sau tineri talentați, la început de drum, de care marea audiență a auzit trecător sau nu a auzit deloc. Ei sunt oamenii artelor și faptelor, membrii comunității care își dedică propria vocație spiritului liber, creativ și binelui comun.

Producător: Ana Maria Pleşcan

Realizator: Cristian Iulian Popescu

9:10 Splendorile Italiei (R)

Documentar

(Meraviglie-A Journey in Italy, the Land of Treasures, Italia, 2019)

Sezon 3, Episodul 3

Realizator: Gabriele Cipollitti

Prezentator: Alberto Angela

Călătorie printre comorile Italiei cuprinse în Patrimoniul Mondial, Italia fiind ţara cu cele mai multe situri UNESCO din toată lumea, aflate pe întreg cuprinsul ţării şi datând din toate perioadele istorice, de la neolitic şi antichitatea clasică, trecând prin Evul Mediu şi Renaştere, până la Epoca Iluminismului.

din 25 mai//

(Reluare)

10:10 Mic dejun cu un campion Premieră

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Cafe Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Amfitrion: scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura.

Producător Ileana Ploscaru Panait

 

#TVRcultural