loader
Foto

Drumuri aproape

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, descoperirii poveștilor demult uitate și a oamenilor deosebiți. „Drumuri aproape” este produsă de Diana Bogea, la Studioul Teritorial Timișoara.

 

Galerie foto

 

Proiect demarat în 2005, „Drumuri aproape” este o emisiune de călătorie care scoate la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate. Călătorul devine ghid şi prezintă, într-o manieră relaxată, atât destinaţiile cunoscute ale regiunii, cât şi locuri cu istorii neauzite, dar care merită ca telespectatorii să le bată la pas.

„Fiecare loc pe care îl călcăm, fiecare sat ori pisc de munte, fiecare drum ori pădure, toate au o istorie, o poveste, o legendă, o fărâmă de farmec ce le face unice. Trebuie doar să dai la o parte colbul, nepăsarea, prejudecățile și vei face descoperiri la fiecare pas. Un călător adevărat nu se oprește la locurile comune, ci merge mai departe, către profunzimea lucrurilor. Călătorim pe „Drumuri aproape” de aproape 20 de ani. Și mai avem încă multe cărări de bătut”, a arătat Diana Bogea, producătoarea emisiunii „Drumuri aproape”.

Echipa: Iuliu Theer - cameraman, Silviu Mandravel - editor imagine, Diana Bogea - producătoare.

Emisiunea, produsă la Studioul Teritorial Timișoara, este difuzată la TVR Cultural din 6 mai, de luni până vineri, de la ora 18.00. În reluare, de la ora 12.30.

17:00 Lecţia de istorie Premieră

Lecţia de istorie Premieră

TVR Moldova

*ACTIVITATEA CENACLULUI MIHAI EMINESCU DE LA NISPORENI ÎN TIMPUL MIŞCĂRII DE ELIBERARE NAŢIONALĂ DIN BASARABIA

Realizator: Vasile Munteanu

Producător: Zina Cerchez Signeanu

18:00 Unora le place opera

Documentar *

(This Is Opera, Spania-Germania, 2015)

Serie inedită în care renumitul tenor Ramon Gener, cu un entuziasm debordant aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public, pentru a arăta că nu este destinată elitelor, ci nouă tuturor.

Episodul 7: Bel canto

Stilul bel canto stârneşte multă emoţie şi este foarte apreciat de iubitorii de operă. Ramon Gener ne explică de ce ritmul, armonia şi melodia sunt cele trei elemente de bază ale muzicii.

Deşi s-a născut în Italia din compozitori italieni, bel canto a cunoscut faima în Franţa.

Redactor: Cristina Crăciun

 

#TVRcultural