loader
Foto

„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - Constantin Cojocaru”, realizată în anul 2013. Emisiunea a fost transmisă miercuri, 17 aprilie, de la ora 15.00.

 

„O poveste nespusă”, emisiune semnată de Sînziana Miloșoiu în anul 2013, zugrăvește portretul lui Constantin Cojocaru, cuprinzând atât interviuri ale sale, momente din piesele în care a jucat, cât și mărturii ale actorilor și criticilor de teatru.

„La urma urmei, definiția actorului ar fi cam următoarea: actorul este un cetățean de pe stradă, nu e diferit de ceilalți oameni - și așa e și normal, să nu fie - care, nu știu cum izbutește, că ce gândește el și ce simte se vede pe el, pe fața lui, pe mâinile lui, pe trupul lui, picioarele lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet. (...)

Teatrul nu e în nici un caz logic, logica ucide teatrul, logica face loc comun din orice, dar ce loc comun e să dai peste locurile comune? Ele sunt comune pentru că le știi dinainte,  e satisfacția celui care spune „gata, știu!”. Dar teatrul este cum? Habar n-am”, mărturisea actorul, în „Poveste nespusă”.

Actorul Constantin Cojocaru a murit în 13 aprilie 2024, la vârsta de 78 de ani, a anunțat Teatrul Odeon, pe pagina sa de Facebook. Constantin Cojocaru s-a născut în 6 mai 1945. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, iar în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț. În 1975 a început să lucreze pentru Teatrul Odeon din București, iar de-a lungul timpului a colaborat cu mai multe teatre din București și din țară.

La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanți, precum Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu și Radu Afrim.

CITIȚI ȘI: TELEPLAY-UL „CRIMĂ ȘI PEDEAPSĂ”, DIFUZAT LA TVR CULTURAL ÎN MEMORIA LUI CONSTANTIN COJOCARU. REGIZORUL JON GOSTIN: PIERDEREA SUFLETULUI ESTE ADEVĂRATA MALADIE A OMULUI CONTEMPORAN | VIDEO

 

 

 

 

8:25 Adevar şi curaj (R)

Producător: Rafael Udrişte

Redactor: Diana Ilica

(Reluare)

9:10 Splendorile Italiei (R)

Documentar

(Meraviglie-A Journey in Italy, the Land of Treasures, Italia, 2019)

Sezon 3, Episodul 3

Realizator: Gabriele Cipollitti

Prezentator: Alberto Angela

Călătorie printre comorile Italiei cuprinse în Patrimoniul Mondial, Italia fiind ţara cu cele mai multe situri UNESCO din toată lumea, aflate pe întreg cuprinsul ţării şi datând din toate perioadele istorice, de la neolitic şi antichitatea clasică, trecând prin Evul Mediu şi Renaştere, până la Epoca Iluminismului.

din 25 mai//

(Reluare)
 
Poetul Mihai Firică la ”Portret de excelență”: ”Deschizând o carte este imposibil să nu găsești un fragment care te inspiră”

A studiat literele, istoria, dreptul şi managementul relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri şi stagii de pregătire în jurnalism organizate ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 25 mai

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

Pictorul Vasile Tolan, la „Biografii necesare”: Prin artă, se ajunge la o spiritualizare a materiei

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îl are ca invitat pe pictorul Vasile Tolan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici ...

 

#TVRcultural