loader
Foto

Poetul Mihai Firică, invitatul special al emisiunii „România literară TV” | VIDEO

TVR Cultural a difuzat sâmbătă, 15 aprilie, cea de-a treia ediție a emisiunii „România literară TV”. Invitatul special al emisiunii a fost poetul Mihai Firică.

 

Valentina Băințan
România literară TV

Discuția cu poetul Mihai Firică a pornit de la cel mai recent volum de poezie al său, „Dragostea cu parfum de migdale amare”, publicat de editura Vinea. Mihai Firică a debutat ca poet în revista „Ramuri”, în 1989, apoi a colaborat cu importante publicații de cultură din România. Este si jurnalist de presă scrisă și realizator de talk-show-uri de televiziune și emisiuni culturale. În 2011, Casa Regală a României i-a acordat medalia „Regele Mihai I pentru loialitate”.

Nicolae Manolescu a continuat pledoaria pentru literatură si învățământ, în editorialul săptămânii.

(w882) Nicolae Ma

Nicolae Manolescu. Sursă imagine: TVR

Criticul literar Răzvan Voncu, realizatorul rubricii săptămânale de cronică literară, le-a oferit telespectatorilor o avanpremieră a romanului „Voci la distanță”, semnat de Gabriela Adameșteanu, un preambul al interviului pe care telespectatorii îl vor putea urmări într-o ediție viitoare a emisiunii „România literară TV”.

(w882) Răzvan Vo

Răzvan Voncu. Sursă imagine: TVR

(w882) Voci la di

„Voci la distanță”, noua lucrare a Gabrielei Adameșteanu. Sursă imagine: TVR

Și, pentru că întreaga ediție de sâmbătă, 15 aprilie, a stat sub semnul poeziei, Marko Bela a încântat telespectatorii cu o lectură din volumul „O propoziție despre libertate”. Materialul este realizat de Angela Precup, de la TVR Târgu Mureș.

(w882) Marko Bela

Marko Bela. Sursă imagine: TVR

Istoricul literar Mihai Zamfir a conturat, cu rafinament si măiestrie literară, în rubrica „Tableta scriitorului”, imaginea unui mare român, Mihai Șora.

(w882) Mihai Zamf

Mihai Zamfir. Sursă imagine: TVR

---

Urmăriți mai jos cea de-a treia ediție a emisiunii „România literară TV”:

---

CITIȚI ȘI: HORIA ROMAN PATAPIEVICI, DESPRE VOLUMUL „DESPRE VIAȚĂ, DESTIN & NOSTALGIE”, LA „ROMÂNIA LITERARĂ TV” | VIDEO

„România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, este menit să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbată, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

Echipa:

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnaliști TV

Bianca Florea - producător

14:30 Cultura Minoritatilor

*Kultur um 2-germană

Producător Alexandru Mihăilescu

15:00 Cultart Premieră

*Reportaj cultural teritorial Timişoara

Producător: Bianca Sărăţeanu

 
Alexandru Bălășescu, la „Mic dejun cu un campion”: Antropologia este, prin vocaţie, întrebătoare. Trebuie să fii curios până la obsesie ca să înţelegi (ediție din 2023) | VIDEO)

TVR Cultural redifuzează, între 29 aprilie și 5 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu antropologul Alexandru Bălășescu, criticul literar Ion ...

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#TVRcultural