loader
Foto

Podcast despre educație și demografie: Cătălin Ștefănescu, în dialog cu Anatolie Coșciug, expert în migrație

TVR Cultural difuzează duminică, 14 mai, de la ora 16.30, dialogul lui Cătălin Ștefănescu cu expertul în migrație Anatolie Coșciug, în cadrul emisiunii „Podcast despre educație și demografie”.

 

Anatolie Coşciug este asistent universitar, doctor în sociologie şi director adjunct al Centrului pentru Studiul Comparat al Migraţiei (CSCM).

Centrul reprezintă unul dintre cele mai importante hub-uri care studiază migrația din şi spre România, oferind perspective puternic documentate asupra realităților demografice din ţara noastră.

Cele mai recente publicaţii semnate de Anatolie Coşciug includ un articol despre cum sunt create remiterile politice, un volum colectiv despre imigraţia în România, un număr special despre imigraţie şi integrare în România şi diverse articole şi capitole de carte, în principalele edituri internaţionale, pe subiecte legate de migraţie.

(w882) Anatolie C

Anatolie Coșciug. Sursă foto: TVR

„Podcastul de educație” s-a născut din dorința de a duce dincolo de porțile Summit-ului Rethink România 2022 ideile discutate acolo. Astfel, în doar două zile, au fost filmate, în timpul desfășurării Summit-ului, toate cele nouă episoade ale seriei.

Gazda podcasturilor este Cătălin Ștefănescu.

Telespectatorii îl vor regăsi pe Cătălin Ștefănescu în ipostaza de intervievator bine documentat, gazdă a unor discuții pe cât de interesante și informative, pe atât de umane și calde.

(w882) Cătălin

Cătălin Ștefănescu. Sursă foto: TVR

---

CITIȚI ȘI: PODCAST DESPRE EDUCAȚIE ȘI DEMOGRAFIE: CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, ÎN DIALOG CU MINH-HUY LAI, REPREZENTANT AL GENERATION EUROPE

PODCAST DESPRE EDUCAȚIE ȘI DEMOGRAFIE: CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, ÎN DIALOG CU ANNA RIATTI, REPREZENTANTA UNICEF ÎN ROMÂNIA

PODCAST DESPRE EDUCAȚIE ȘI DEMOGRAFIE: CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, ÎN DIALOG CU EXPERTUL LOUKA PARRY

PODCAST DESPRE EDUCAȚIE ȘI DEMOGRAFIE: CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU, ÎN DIALOG CU PROF. DR. RAY F. IUNIUS

---

Summit-ul Rethink a adus la masa discuțiilor antreprenori, reprezentanți ai companiilor și grupurilor de business, formatori de opinie, activiști ai unor importante ONG-uri, precum UNICEF și AVE, dar și decidenți politici.

Intenția acestei întâlniri la nivel înalt a fost transformarea României prin educație, prin reconfigurarea politicilor demografice și schimbarea mentalităților, elemente care influențează fundamental capitalul uman.

(w882) Anatolie C

Cătălin Ștefănescu și Anatolie Coșciug. Sursă foto: TVR

Program difuzare:

TVR Cultural - duminică, ora 16.30

TVR Internațional - vineri, ora 16.30

 

Echipa:

Jurnaliști - Adina Toderașcu și Daniel Paraschiv

Producător - Cătălin Ștefănescu

1:15 Podcasturile ArtELE (R)

* Pentru că luna martie este dedicată în totalitate doamnelor, TVR Cultural vine în întâmpinarea lor şi le oferă o serie de 10 podcasturi motivaţionale, ce au ca punct central câteva personaje feminine care au știut să își urmeze cu încredere propriul drum, realizând lucruri excepționale în carieră, dar și în zona creativă. Podcasturile “ArtELE” au fost gândite în jurul a 10 povești de viață povestite de 10 femei excepționale, menite să inspire. Vom asculta povești despre puterea reinventării, despre curaj, tenacitate și dorință infinită de a lăsa în urmă fapte bune, importante, de impact, menite să aducă un plus valoare în viața noastră și a generațiilor ce urmează.

Producători: Valentina Băinţan, Marius Portik

(Reluare)

1:50 VideoART (R)

Producător şi realizator: Ileana Ploscaru Panait

(Reluare)
 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...

 

#TVRcultural