loader
Foto

Trauma

Affliction - SUA, Canada, 1997

duminică, 12 mai 2024
ora 20:00

 

 

Regia: Paul Schrader

Cu: Nick Nolte, Sissy Spacek, James Coburn, Willem Defoe

 

  • *Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (James Coburn)
  • *Nominalizare la premiile Oscar, Globul de Aur şi Screen Actors Guild pentru cel mai bun actor într-un rol principal (Nick Nolte)

 

Dramă. Wade Whitehouse (Nick Nolte), poliţist într-un orăşel american de provincie, are un trecut tulbure, din care fac parte un tată abuziv (James Coburn) şi o fostă soţie care-l dispreţuieşte, şi nici ca om al legii nu s-a remarcat în vreun fel. Când un om de afaceri moare în timpul unei expediţii de vânătoare, Wade crede că i-a sosit momentul de glorie, dacă reuşeşte să demonstreze că a fost vorba de o crimă. Tot mai obsedat de caz, el se afundă într-o anchetă care-i acaparează mintea şi viaţa.

* Acest program este interzis copiilor sub 12 ani (12).

 

 

 

 

8:30 Secretele istoriei-Agatha Christie, regina romanului poliţist (R)

(Secrets d’histoire-Agatha Christie, l’étrange reine du crime, Franţa, 2017)

Realizator: Jean-Louis Remilleux

Prezentator: Stephane Bern

Hercule Poirot şi Miss Marple, eroii romanelor Agathei Christie, sunt celebri în toată lumea. Autoarea lor păstrează încă o aură de mister.

Născută în 1890 într-o familie înstărită, Agatha este un copil precoce şi neînfricat. În 1914, se mărită cu Archibald Christie, un aviator nestatornic, cu care are o fiică. Rănită de infidelitatea soţului ei, ea îşi organizează în 1926 propria dispariţie. Timp de o săptămână, tânăra sciitoare va fi de negăsit.

După divorţ, Agatha Christie va întreprinde nenumărate călătorii, în ţări tot mai îndepărtate, până la decesul ei din 1976.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

10:12 Mic dejun cu un campion redifuzare

Agreabilă ca o şuetă şi guralivă ca un talk-show, această întâlnire se petrece întotdeauna într-un bistro cochet, cu vedere la stradă şi neapărat alături de un interlocutor care are o poveste despre propriile bătălii câştigate, dar şi despre propriile înfrângeri care au urmărit un vis. În cei peste şapte ani de difuzare, timp de 16 sezoane, ’’Mic Dejun cu un Campion’’ a prilejuit participarea a aproape 200 de invitaţi în platoul de filmare de la Librăriile Cărtureşti-Café Verona. Ne sunt alături şi prietenii fideli pe pe facebook, peste 30.000 la număr, ce ne încurajează cu mesajele lor.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

 

#TVRcultural