loader
Foto

Drama „Eroul din fiecare” („Legendary”, SUA, 2010), duminică, 23 iunie, la TVR Cultural

Între 17 și 23 iunie, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor comedia neagră „Fire de iarbă” („Leaves of Grass”, SUA, 2009) și dramele „Cutia libertății” („Box of Freedom” , Canada, 2021), „Servitorii” (România, 2020) și „Eroul din fiecare” („Legendary”, SUA, 2010).

 

Luni, 17 iunie, de la ora 22.00, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor comedia neagră „Fire de iarbă” („Leaves of Grass”, SUA, 2009), în regia lui Tim Blake Nelson, cu nume mari ale cinematografiei - Edward Norton, Richard Dreyfuss, Keri Russell, Susan Sarandon. Trailer-ul este disponibil aici.

(w882) Leaves of

The New York Times a lăudat pelicula și, în special, actorii, Neil Genzlinger scriind că „este o plăcere să îi vezi jucând pe domnul Norton și pe ceilalți actori”. El a mai menționat și că filmul te ține în alertă, este „amuzant și ezitant în același timp”.

(w882) Leaves of

Sursă foto: imdb.com

Bill Kincaid (Edward Norton), un profesor de filosofie cu o carieră de succes în universitățile din Ivy League, este ademenit în orășelul lui natal din Oklahoma, sub pretextul că geamănul lui, Brady, a fost asasinat. Ajuns acasă, Bill află că, de fapt, fratele lui, care cultivă „iarbă”, a pus la cale un plan pentru a-l distruge pe cel mai mare traficant de droguri din zonă.

Viața organizată a profesorului este întoarsă pe dos, iar el își dă seama că nicio teorie filosofică nu îl poate proteja de pericolele și întorsăturile destinului.

(w882) Leaves of

(w882) Leaves of

Sursă foto: imdb.com

****

Joi, 20 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, TVR Cultural le-a propus telespectatorilor să urmărească drama „Cutia libertății” („Box of Freedom, Canada, 2021), regizată de Adelina Șugavău, cu Sonia Suvagău, Pam Kearns și Alexandru Donia în rolurile principale. Trailer-ul, aici. Pelicula a fost difuzată de la ora 22.00.

„În anii agitați de după căderea Zidului Berlinului, cetățenii din fostele țări aflate sub dominație sovietică speră la un trai mai bun. Dora, în vârstă de 32 de ani, o comediantă din România, încearcă să-și câștige traiul în această lume nouă, dar  ajunge în atenția publică din alte motive.

În ciuda căderii regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu, mulți comuniști din eșalonul doi continuă să fie la putere în România. Dora îi poate identifica ușor pe acești politruci, pentru că mulți dintre ei o amenințaseră și o abuzaseră fizic pentru glumele ei cu substrat politic.

Realizând că viața ei este în pericol, Dora fuge în Franța, unde un coleg de muncă, imigrant ilegal și el, îi propune să fugă prin Belgia. Într-o seară, în Portul Zeebrugge, Dora se urcă ilegal într-un container de pe un vapor către Canada, fără să aibă nici un fel de garanție că va ajunge la destinație.

(w882) Box of Fre

Sursă imagine: imdb.com

Folosind umorul pentru a face față realității dure, Dora își scrie și interpretează noile glume în fața publicului din container, format din alți doi imigranți: Gabriela, o mamă de vârstă mijlocie, fostă membră a Partidului Comunist, care trăiește în paranoia, și Alex, un tânăr care devine violent la orice mic obstacol.

Inovator și suprarealist, „Box of Freedom” ne duce într-o călătorie spre libertate - visul atâtor refugiați care își pierd viața în căutarea ei”, potrivit sinopsisului, publicat pe site-ul peliculei.

(w882) Box of Fre

Sursă imagine: imdb.com

(w882) Box of Fre

Sursă imagine: imdb.com

****

Vineri, 21 iunie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat drama „Servitorii” (România, 2020), în regia lui Ivan Ostrochovsky, cu Vlad Ivanov, Samuel Skyva și Samuel Polakovic în rolurile principale, despre colaborarea preoților cu comuniștii. Trailer-ul, aici.

„Un film noir, cu aer de distopie, superb filmat, ca o succesiune de tablouri alb-negru în mișcare, despre un subiect controversat: colaborarea preoților cu regimul totalitar. Vlad Ivanov face un nou rol memorabil, de data asta în limba slovacă. Este ofițer al poliției politice, cel însărcinat cu urmărirea și eliminarea celor care refuză să colaboreze.

Anul 1980, Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca școala lor să nu fie închisă, profesorii unui seminar teologic își modelează elevii în așa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: colaborează sau devine ținta regimului. Inspirat de evenimente reale”, notează Aarc despre „Servitorii”.

„Filmul are o atmosferă… nu știu dacă vreodată ai apucat să fii undeva în noapte cu o ploaie din aia care îți intră în oase și știi că nu poți să te rupi de acolo. Și visezi ca fetița cu chibrituri când te uiți pe geam și vezi o lumină caldă, dar în timpul ăsta îngheți. Așa e filmul ăsta, îți intră în oase”, explica actorul Vlad Ivanov, într-un interviu cu Crăița Nanu, publicat pe site-ul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

(w882) Servitorii

Sursă foto: Aarc

****

Duminică, 23 iunie, de la ora 20.00, TVR Cultural a difuzat drama „Eroul din fiecare” („Legendary”, SUA, 2010), în regia lui Mel Damski. Din distribuție fac parte John Cena, Patricia Clarkson și Danny Glover. Trailer-ul peliculei, aici.

(w882) Legendary

Sursă foto: imdb.com

Adolescentul firav Cal Chetley (Devon Graye) intră în echipa de wrestling a școlii, în speranța de a-și salva relația cu fratele mai mare (John Cena), care s-a izolat de restul familiei, pentru că se învinuiește pentru moartea tatălui lor, într-un accident de mașină. Fratele mai mare, Mike, fusese, la rândul său, un luptător talentat în liceu.

(w882) Legendary

Sursă foto: imdb.com

(w882) Legendary

Sursă foto: imdb.com

0:00 Concert de prânz (R)

Concert Europa Galante P.I

Producător: Băinţan Valentina

(Reluare)

1:00 Jurnal Cultural (R)

Prezintă: Bogdan Stănescu, Camelia Văcaru

Producător: Anca Lăzarescu

(Reluare)
 
„Intrare liberă” la dezbaterile Astra Film Fest. Mirela Nagâţ şi invitaţii ei discută despre era feudalismului digital şi despre rolul femeii în societate

Două dezbateri desfăşurate la Sibiu, în cadrul Astra Film Fest, se văd la TVR Cultural miercuri şi joi, 23 şi 24 octombrie. Mirela Nagâţ, ...

La plimbare prin „Grădini de vis”, la TVR Cultural

Documentarul "Grădini de vis: geometrie, artă, viață”, „Jardins d’ici et d’ailleurs” (Franţa, 2016) - regizat de Emmanuel Descombes, Aurélia ...

„Mic Dejun cu un Campion” revine cu al XX–lea sezon

„Mic Dejun cu un Campion” revine cu al XX–lea sezon

publicat: vineri, 18 octombrie 2024

Invitatul Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 10:00, în deschiderea noului sezon „Mic Dejun cu un Campion”, la TVR2, este ...

 

#TVRcultural