loader
Foto

Mândrie şi pasiune

Orgulho e Paixao – Brazilia, 2018. Sâmbătă și duminică, de la ora 18.00.

 

Regia: Fred Mayrink

Cu: Nathalia Dill, Thiago Lacerda, Pamela Tome, Agatha Moreira, Bruna Griphao

* Comedie romantică, serial inspirat de întâmplări şi personaje din mai multe romane ale scriitoarei Jane Austen ("Mândrie şi prejudecată", "Raţiune şi simţire", "Emma", "Mânăstirea Northanger").

În 1910, pe o plantaţie de cafea din Brazilia, familia Benedito are cinci fete frumoase şi bune de măritat, iar mama lor, Ofelia, ţine să le găsească soţi chipeşi şi mai ales bogaţi. Cele cinci surori sunt cum nu se poate mai diferite: Jane, elegantă şi matură, Mariana, naivă şi pasională, Cecilia, o visătoare îndrăgostită de cărţi, Lidia, neastâmpărată şi dornică de aventuri, iar Elisabeta, a doua născută a familiei, fire independentă şi minte sclipitoare, vrea să-şi trăiască viaţa după propriile alegeri, nu conform unor tradiţii învechite.

Într-o lume dominată încă de reguli stricte, dar în care emanciparea femeilor bate la uşă, surorile Benedito şi prietenele lor încearcă să împace datoria de a se mărita şi de a întemeia familii cu dorinţa de libertate. Pentru Elisabeta, întâlnirea cu aristocratul englez Darcy Williamson va fi şansa unei mari iubiri, dar cei doi vor trece prin multe conflicte şi încurcături înainte de a-şi împlini destinul.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

15:00 Istorii cu Tâlc Premieră

*TVR Moldova

Radu Răţoi

Moderator: Anatol Guzic

Producător: Adriana Goraș

Bianca Sărăţeanu, Alice Săceanu //

16:00 Evgheni Kisin la Festivalul din Salzburg, 2021

Concert *

(Salzburg Festival 2021: Evgeny Kissin, Germania-Japonia, 2021)

Încă de la debutul său din 1987, Evgheni Kisin este o prezenţă cvasi-permanentă la Festivalul din Salzburg. La ediţia din 2021, a interpretat compoziţii din perioada romantică târzie şi din cea modernă.

Artist: Evgheni Kisin

Compozitori: Gershwin, Chopin, Mendelssohn Bartholdy, Berg, Khrennikov

Redactor: Adriana Vulpe

 

#TVRcultural