loader
Foto

Filmul documentar „Trei zile despre Natalia”, producţie TVR, în competiţia Prix Europa, la Berlin

Filme de ficțiune și documentare, producții audio și digitale, documentare și investigații audio și video europene sunt proiectate în aceste zile în cadrul Festivalului PRIX EUROPA, festival anual al mass-media publice europene. Realizat de Cătălin Apostol, filmul documentar „Trei zile despre Natalia” a intrat pe lista scurtă a celor mai bune 20 de documentare video europene ale anului 2024.

 

11 octombrie 2024, Berlin

Astăzi se încheie o serie-maraton de filme de ficțiune și documentare, producții audio și digitale, documentare și investigații audio și video europene reunite în cadrul Festivalului PRIX EUROPA, festival anual al mass-media publice europene.

(w882) Prix Europ

În săptămâna 6 - 11 octombrie, Berlinul este gazda acestei competiții în care libertatea, independența, diversitatea și repectul pentru toți cetățenii sunt principii promovate de profesioniști, participanți, membri și laureați Prix Europa.

Televiziunea Română are în concurs un proiect care a trecut selecția și a intrat pe lista scurtă a celor mai bune 20 de documentare video europene ale anului 2024.

Este vorba despre filmul documentar „Trei zile despre Natalia”, difuzat în premieră la TVR 1, în 9 mai 2024 şi care a fost proiectat miercuri, 8 octombrie, în cadrul competiției de la Berlin, această „crème de la crème” a producțiilor europene ale acestui an, ca să-l citez pe unul dintre coordonatorii juriului, selecționerul danez al Festivalului, Niels-Ole Rasmussen, de la Copenhagen Film, ne-a spus Delia Hanzelick, jurnalist TV senior la TVR şi membră a juriului competiţiei de la Berlin.

(w882) Prix Europ

„Am avut privilegiul să fiu membru în juriul secțiunii de documentare video și serii factuale, lucru care se traduce în ore și ore de vizionare pentru a cuprinde cele 21 de producții ale televiziunilor publice aflate în competiția pentru cel mai bun film documentar al anului și cel mai bun video-serial factual al anului. Alături de filmul documentar românesc, în competiţie sunt producții din Spania, Italia, Cehia, Franța, Belgia, Germania, Olanda, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Slovenia, Serbia, Ucraina și Marea Britanie. Şi sunt premii valoroase, care încununează efortul și calitățile profesionale ale jurnaliștilor și creatorilor de programe aflate în serviciul public", a adăugat jurnalista TVR.

credit foto: Yann Ollivier

 

11:00 Feţele libertăţii

Producător: Nadine Vlădescu

12:00 Concert de prânz Sezon Nou

Vara Magică

Ansamblul Violoncellissimo partea I

Producător: Claudia Robu

 
149 de ani de la naşterea Reginei Maria a României

149 de ani de la naşterea Reginei Maria a României

publicat: joi, 24 octombrie 2024

„Regina Maria”, documentarul semnat de Tessa Dunlop, ne-o prezintă pe prințesa Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha , nepoata ...

Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ...

Secretele istoriei: Ludovic al II-lea al Bavariei

Secretele istoriei: Ludovic al II-lea al Bavariei

publicat: miercuri, 23 octombrie 2024

Cunoscut în istorie ca Ludovic al II-lea sau Otto Friedrich Wilhelm de Wittelsbach, dar adeseori numit „regele lebădă” sau „regele nebun”, a fost ...

 

#TVRcultural